Hirdetés
      • Éjszakai fájdalom, mi okozhatja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Tavalyi évben kezdődött egy éjszakai hátizom merevséggel járó probléma. Mindennapos fájdalom volt ami csak éjszakai..nyugalmi állapotban jelentkezett, álmomból felébresztett. Mozgásra javult, elmúlt. Napközben semmilyen problémám nem volt, egészséges életet élhettem, viszont minden éjszaka visszatért a fájdalom. Mintha az egész hátam görcsbe rándult volna, viszont a fájdalom sokszor "vándorolt", volt mikor a hátam közepe, valamikor a lapockáimhoz sugárzott ki a fájdalom és volt mikor a derekamnál éreztem a problémát.Gondoltam elmegyek magánklinikára es kivizsgáltatom magam, hisz fiatal vagyok, nem igazán indokolt állapot ez. Reumatológus orvos Bechterew-kórra gyanakodva elkuldott keresztcsonti valamit gerenc MR vizsgálatra, ami negatív lett. Ezután javasolta, hogy biztosra menjen vizsgaljuk meg jelen van e a véremben a HLAB27 gén. Ami szintén negatív lett. Így a bechterew kótt kizárhatjuk. Kaptam időközben nem sztetoidos gyulladascsökkentőket amik hatására elmúlt a fájdalmam nyugodt éjszakák következtek. Azonban a töb gyomorvédő szedése mellett is kikészült a gyomrom, hasmenés és fájdalom jelentkezettt, így abbahagytam. Még mindig a tavalyi évről beszélek...júniusban egyszer csak elmúlt a fájdalmam, mintha nem is lett volna soha, pedig nem vásároltam másik matracot, nem tettem ténylegesen semmi újat a gyógyulásom érdekében. Ami miatt most még is írok az az ,hogy újra felbukkant a fájdalom, bár egyenlőre nem olyan intenzív mint a múltkori, Dolgit Max 800 mg-os tablettát szedek ami nem bántja a gyomrom és viszonylag nyugodtan tudok pihenni. Ön szerint mi lehet a baj? Lehet belső szervi panasz okozza ezt? (Nincs egyéb panaszom) Talán annyi ,hogy egy fél évvel ezelőtti vérvételen kicsit magasabb gyulladási szintet mutatott az eredmény, én erre gyanakszom, hisz reagál a fájdalom a gyulladáscsökkentőkre. Viszont ha abbahagyom őket, újra előjön a fájdalom. Érdekelne mit gondol erről és hogy találkozott-e már ilyen jellegű problémával. Válaszát Köszönöm!

        Dr. Puskás Réka válasza a éjszakai gerincfájdalom témában

        Kedves Kérdező! Sajnos a panaszai és fiatal életkora valamint a neme (férfi) elsősorban a gerinc gyulladásos betegségére ( tehát pl. Bechterew kórra) utalnak. Értem, hogy a kivizsgálás negatív volt, de ez sajnos nem zárja ki teljesen, hogy mégis ez legyen a betegsége. Belszervi betegség is szóba jön természetesen, ezt majd ki kell vizsgálni. Igen, találkoztam már én is ilyen jellegű problémával, az ilyen betegek egyik részének később gyulladásos gerincbetegsége igazolódott, másik részének pedig különféle kezelésekkel sikerült megszüntetni a panaszát. Egyelőre azt javaslom, hogy szedje az ibuprofent és csináltasson még egy laborvizsgálatot, hogy vannak-e gyulladásos jelei is. Amikor a járvány alábbhagy és elérhetővé válik a személyes orvosi ellátás, keresse fel ismét orvosát. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. április 20., 16:46; Megválaszolva: 2020. április 24., 08:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: