Hirdetés
      • Csukló/hüvelykujj ízületi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tavaly december elején kezdtem enyhe fájdalmat érezni a jobb csuklómban. Talán 2 nappal azután, hogy előtte lapátoltam. Nem foglalkoztam vele. Csak bizonyos irányú mozdulatoknál enyhe terhelésnél éreztem hirtelen fellépő fájdalmat a hüvelykujj irányában. Igyekeztem nem erőltetni. Már nem emlékszem, mikor tűnt fel, hogy a jobb csukló baloldalán a hüvelykujj alatt (, ahol a baloldali csuklón is van egy kis bütyök) nagyobb lett a bütyök. Nem láttam duzzadtnak, pirosnak. Január elején a házi orvos adott beutalót a reumatológiára. Addig is felírt aflamint és valamilyen tapaszt, de javulás nem történt. Reumatológiára kb. 2 hét múlva kaptam időpontot. Felírt egy V betűs gyógyszert és az ízületekre ható patikai pakolást. Javasolta egy sínes kesztyű vásárlását, viselését és pihentetést. Elküldött röntgenre. Egy hét múltára visszarendelt. A sín elég kellemetlen volt, mert dörzsölte a kiálló bütyköt. Így-úgy próbáltam a dörzsölést kiküszöbölni. Nem éreztem, hogy javult volna. Visszamentem. A röntgen alapján a doktornő azt mondta, hogy nem csont a kiálló bütyök. Átküldött a sebészetre, ahol kézműtét lehetőségét vetették fel, mert akkor látják, mi okozza a fájdalmat. Ekkor jött a „maradj otthon”. Azóta több módon igyekeztem kímélni, fáslizni, kenegettem Flesagil-lel. De sehogy se lett jobb. Reggel rosszabb, berozsdásodik, estére lazult kicsit. Ha befásliztam éjszakára, vagy napközben, akkor egy idő után valahogy kényelmetlenné vált, a „bütyköt” mintha kicsit éreztem volna belülről. Ezért nincs állandóan fáslizva. Már több mozdulatra, nemcsak terheléskor fájt, nem javult. Tegnap aztán véletlenül rosszul nyúltam, megerőltettem, és még jobban fáj. Mit tudna tanácsolni, mit próbálhatnék még ki? Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Puskás Réka válasza a kéz túlterheléses gyulladás témában

        Kedves Kérdező! Interneten nagyon nehéz erre a kérdésre válaszolni. Alapvetően azt gondolom, hogy folytassa a kezelést, kímélje és fáslizza napközben a kezét, ha fáj a fásli akkor akkor jegelje is. Éjjelre ha lehet, viselje a rögzítőt. Ha nagyon fájdalmas, vegyen be gyulladáscsökkentős fájdalomcsillapítót és kenegesse gyulladáscsökkentő krémmel. Ha a Flexagil nem vált be, vegyen másik fajtát a gyógyszertárban. Sajnos kénytelen lesz megvárni a végleges megoldással, amíg az orvosai ismét tudják önt fogadni. Az ilyen problémák nagyon nehezen gyógyulnak meg. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. április 14., 10:51; Megválaszolva: 2020. április 23., 18:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: