Hirdetés
      • Vall kar fajdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Mar egy hete faj a vállam és karom közt, olyan mintha ott éreznem ahol a kettő össze van kapcsolva. Tudom mozgatni, de ha csípőre akarom rakni a bal kezem nagyon nehezen sikerül, és ha hatra akaeom rakni derekre megint nagyon nehezen megy,egyszerű felhúzása, mozgatasa sem megy könnyen a karomnak. Eros fajdalmat érzek és mintha nem engedelmeskedik a kezem. Ahelyett hogy jobbulna mint rosszabbodókba a fájdalom. Jelen pillanatban, ezzel a vírus járvánnyal nincs hova menjek vele. Segítsenek mi ez? Köszönöm előre. Judit

        Dr. Puskás Réka válasza a váll körüli gyulladás témában

        Kedves Kérdező! A panaszai alapján önnek váll körüli nyáktömlő gyulladása, vagy más, váll körüli lágyrész gyulladása van. Pontos véleményt csak betegvizsgálat után lehet mondani. Ez a kórállapot erős fájdalommal és a kar mozgatásának nehezítettségével jár . Ha majd vége a járványnak, feltétlen mutassa meg mozgásszervi szakorvosnak. Addig viszont szedjen 5-7 napig nem szteroid gyulladáscsökkentőt, pl. ibuprofent 2-3x 400 mg adagban, de kérhet mást is a gyógyszertárban ami vény nélkül kapható. Vegyen gyulladáscsökkentő krémet is (ibuprofen vagy diclofenac tartalmút pl.)és ezzel kenje körbe a vállát, tegyen rá egy hidegvizes ruhát, és ha sikerül, éjjelre kösse is rá. Ha bemelegszik a borogatás és jobban fáj, csak egyszerűen vegye le és újra tegye rá a hidegvizes ruhát. Ne erőltesse a karját, de igyekezzen mozgatni amennyire lehet, tehermentesen (tehát ne cipekedjen egyáltalán és kérjen segítséget nagyobb súlyok felemeléséhez)Szerencsés esetben egy hét alatt megkönnyebbül és tudja majd óvatosan tornáztatni. Jobbulást kívánok, üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. március 21., 05:34; Megválaszolva: 2020. március 24., 16:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: