• Mitól alakul ki a lábikragörcs?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Lábikra görccsel ébredtem, ami egész nap fájdalmas volt, és nem múlt el, csak enyhült.Csomót érzek a lábszáramba, és megjelent egy ér is, ami addig nem volt látható. Szeretném tudni, mitől alakult ez ki, é s mit tegyek?

        WEBBeteg szakértő válasza a görcs témában

        Egy erős izomösszehúzódás a lábikrában igen fájdalmas, és ha nem sikerül a lábszár folyamatos teljes nyújtásával oldani, akkor akár egész nap fájdalmas lehet és izomgörcs is kialakulhat. A megjelent ér ennek a húzódásnak lehet a következménye.

        Megelőzésére gyakori lábszártorna, váltófürdő, ill. kalcium pezsgőtabletta bő vízzel való fogyasztása hasznos lehet. Ha a panaszok nem szűnnek, előzetes trauma a végtagot nem érte, a lábszára meleggé, duzzadtá, fénylővé válna, minél sürgősebben (akár ügyeletben is) készüljön speciális UH felvétel az alsó végtag ereiről a mélyvéna trombózis kizárására.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba  ortopéd szakorvos, traumatológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-21 21:03:36; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 08:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: