Hirdetés
      • UH eredmény értékelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot! Múlt héten voltam ultrahangos vizsgálaton, mert a bal térdem fáj, duzzad. Műtve volt már pár éve. Ultrahang eredménye: A patella körüli folyadék 2-3 mm körkörösen. A térdhajlatban mediálisan a kóros folyadék 6mm, ennek megfelelően a belső collaterális szalag megnyúlt, elvékonyodott. A belső meniscus darabos szerkezetű. A laterális meniscus megtartott. Érdeklődnék, hogy pontosan most ez mit jelent, illetve, hogy mi a teendő. Időpontom már van az orvoshoz, aki műtött évekkel ezelőtt. Álló munkát végzek nap mint nap! Torna végezve. Köszönöm!! Dóra

        Dr. Holnapy Gergely válasza a meniscus sérülés témában

        Tisztelt Hölgyem! Amennyiben jelen UH lelet mellett térde panaszos, úgy az valószínűsíthetően a belső porcos gyűrű (medialis meniscus) sérülése miatt van. Ez esetben műtéti beavatkozás, térd arthroscopia (köznyelven: "ízületi tükrözés") szükséges, amellyel panaszai várhatóan megszüntethetők. Üdvözlettel: Holnapy Gergely dr.


        Kérdés: 2020. február 25., 18:49; Megválaszolva: 2020. március 13., 00:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: