• Mit tehetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő! Jó pár hónapja, hogy a jobb lábamon a sarkamra néha alig tudok ráállni a fájdalomtól. Főleg éjszaka, amikor is többször is ki kell mennem a wc-re. Akkor alig tudok eljutni a fürdőszobába, mert a jobb sarkam nagyon fáj. Olyan,mintha egy hatalmas fájó duzzanaton kellene járnom, de nincs megduzzadva. A bal lábamon nem, csak a jobb lábamon a sarkam. Persze időnként észreveszem azt is, hogy ha többet vagyok talpon, hosszabb utat teszek meg, vagy a kertemben tevékenykedek, bizony nagyon nehezen tudok lépni olykor-olykor. Azt szeretném megkérdezni, hogy házilag van-e mód rá, hogy csillapítsam a fájdalmaimat, mivel nem szeretnék orvoshoz menni. Természetesen fájdalomcsillapítót ilyenkor, esetenként veszek be, de nem nagyon használ. Szóval főleg pihentetés után jelentkezik, és a jobb lábamon. Még egy kisebb fájdalmat csak-csak elviselnék, de éjjel, amikor nagyon sürgősen ki kell mennem pisilni, alig tudok lábra állni. Tisztelettel kérdem, hogy mi lehet az oka, hogy ilyen fájdalmaim vannak a sarkam-talpi részén. Fájni is csak akkor fáj, ha rálépek, vagy legalábbis szeretnék rálépni. Eleinte csak éjjel voltak nehézségeim, hogy kijussak a fürdőszobába, de mostanában napközben is, ha egy kicsit megpihenek, utána fájdalmasan indulok el. Reggel mikor felébredek, és felkelek, szinte alig fáj, és egy-két lépés után már nem fáj. Kb. 12-ig megállás nélkül teszem a dolgom, de már közben is néha alig tudok a lábamon állni. Mi lehet az oka a fájdalmaimnak? Mi válthatta ki? Előre is tisztelettel megköszönöm szíves válaszukat! Üdvözlettel

        Dr. Árki Ildikó válasza a sarok fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Orvosi vizsgálat nélkül természetesen nem mondható diagnózis. Panaszának oka lehet úgynevezett sarkantyú, de lehet más is. Javaslom, hogy keresse fel háziorvosát, aki vizsgálat után be tudja utalni reumatológushoz, vagy ortopéd szakorvoshoz. Mielőbbi panaszmentességet kívánok.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2019. szeptember 30., 16:10; Megválaszolva: 2019. szeptember 30., 18:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: