Hirdetés
      • Kisugárzó derékfájás 5 hete

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Öt hete derékfájdalommal küzdök ami a keresztcsonti részen jelentkezik, ill. a lábaimba is kisugárzik olyan formában, hogy a lábszáram felváltva zsibog, ráng az ideg benne illetve fáj. Kezdetben csak 2-3 naponta éreztem fájdalmat, de mára már ott tartok, hogy egész nap szenvedek tőle és éjszaka sem tudok aludni. Mivel a családomban már volt gerincsérv műtét, ezért ettől tartva felkerestem a háziorvosomat. A gerincröntgenen a következő diagnózis látható: Kiegyenesedett lumbalis lordosis, a lumbosacralis porcrés enyhén beszűkült, a csigolyatestek alakilag épek. Diagnózis: egyéb spondylosis. Az említett diagnózis utalhat gerincsérvre? Szükség lehet e a pontosabb diagnózishoz CT, vagy MR vizsgálatra, illetve ha esetlegesen nem súlyos a helyzet, milyen terápiát kellene alkalmaznom (fizikoterápia, gyógyszeres terápia, csontkovács esetleg műtét)? Nagyon szeretnék minél hamarabb elkezdeni valamilyen terápiát, mert ülő munkát végzek, és nagyon nehezemre esik így a napi 8 órát letölteni. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Bálint Anita válasza a Derékfájás témában

        Tisztelt Hölgyem! A panaszait okozhatja spondylosis, de emellett valószínűleg az ágyéki és keresztcsuonti gerencszakasz közöztti csigolyán és lahat egy kisebb mértékű ellaposodás. Amennyiben a zsibbadás fokozódik, vagy vizelet- széklettartási panaszok jelentkeznek, illetve ha az alsó végtag sutasága jelentkezik (pl. elesik küszöbben vagy a szőnyegben) akkor azonnali idegsebészeti szakvizsgálat javasolt. Az idegsebész kolléga tud sürgős CT vagy Mr vizsgálatot kérni. Egyebekben javasolt Reumatológus szakorvost felkeresni, fizikoterápiás kezelések kiírása és gyógyszeres terápia indítása céljából. További kérdésekkel keressen bátran. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2019. szeptember 03., 08:07; Megválaszolva: 2019. szeptember 06., 10:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: