• Csontscintigraphia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot! A reumatológus elküldött 3 fázisú izotópos csontvizsgálatra. Jelenleg szabadságon van. A lelet kiértékelésében kérném segítségét. Előre is köszönöm válaszát. Eredmény:A vázrendszerről készített felvételeken fokozott izotóp dúsulás látható mindkét térd-, és bokaízületben, és az I-es lábujjak vetületében, és mindkét SI ízület felső felében. A sternumon kóros halmozás nem látható. A sacroiliacalis ízület / sacrum arány Bal oldalon: 1,26 Jobb oldalon: 1,28 Normál érték:1,22 ± 0,20 Vélemény: Sacroileitis l. u. Degeneratív folyamat a többi helyen.

        Dr. Bálint Anita válasza a Sacroileitis témában

        Tisztelt Uram! A csontizotóp lelet szerint kétoldali csípő-keresztcsonti ízület makacs gyulladása áll fenn, emellett kopásos elváltozások a térdekben, bokákban és az első lábujakkban. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2019. július 11., 09:55; Megválaszolva: 2019. július 16., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: