• könyök

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        üdvözlöm orsócsont proximális végének kisebb törese történt 1 Hete! ... szerencsére nem kell begipszelni... 1 hónap múlva kontroll, röntgen és funkció ell. karbehajlításos torna lett javasolva.... ezzel lenne a kérdésem... alap állapotban nem fáj, nagyon be sincs dagadva, mozgatni valamennyire tudom,kézfej forgatáskor fáj... be-és kinyújtani nem tudom teljesen ... igazából az lenne a kérdés hogy mennyire eröltessem így 1 hét után, illetve mikor és mennyire próbálgassam igazából nem mertem még elmenni addig a pontig hogy fájjon... félve a fájdalomtól illet nem e okozhatok további sérülést a törés körül.... nem e lenne jobb megvárni még összefor és utána torna? vagy mehet e közben is(úgy nem lassítom az összeforrást ill. ki- behajlítás eröltetésekor nem bántom a sérült részt? és az eröltetés mértékéröl kérem írjon) kicsit megijedtem mert mondtak olyat ha nem nyitom ki hamar úgymarad...!!? javasolja e hogy magán úton felkeressek gyógytornászt? (bár nem írták fel) illetve ére e valamit ha megduplázom az eddig is szedett c vitamint ka+mg izületvédőt? illetve kenegetni esetleg v. mi gyulladás csökkentő krémmel vagy MSN krémmel.. válaszát előre is köszönöm szép napot

        Dr. Bogdán Aurél válasza a könyöktáji törés témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Általában ilyen törések során 1 hétig szoktuk gipszelni 8tőrés jellegétől függően), majd kezdődik a betornáztatás. Az első héten csak óvatosan, majd fokozatosan, fájdalomhatárig fokozva a mozgást. A teljes terhelést és a kinyújtást, behajlítást az 5.-6. héten érdemes elérni, mert ekkor már biztos nem mozdul el a törés. A gyógytornász segítsége javasolt. Ezt lehet magánúton is, de kezelőorvosával felírathatja.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2019. május 29., 07:59; Megválaszolva: 2019. június 12., 22:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: