• Csonthártyagyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webdoktor! Hobbi szinten rendszeresen sportolok, futok. 2018. augusztusában egy futás alkalmával fájdalmat éreztem a bal bokámban, rá pár óra múlva már nem tudtam lábra állni és a bokám is bedagadt. Ezt követően pár napra el is mentem reumatológiára ahol, achilles-ín gyulladást és csonthártyagyulladást diagnosztizált az orvos, Seractil filmtablettát és 10 alkalmas víz alatti lézer fizióterápiát írt fel. Változás annyiban történt, hogy fájdalom állandó jellege megszűnt. Pihentettem, fásliztam, de ennel ellenére az achilleszem a jobb lábaméhoz (erdeti mértéhez) képest a bal lábamon a duplája, vagy úgyis mondhatom, hogy látszólag eltűnt, így elmentem ismét máshová reumatológiára, ahol ultrahanggal végig nézték és csak egy megerőltetést diagnosztizáltak, gyógymódnak pedig a pihentetést javasolták rá. Jelenleg a mérte ugyanakkor, duzzadt, ha reggel felkelek némileg kisebb, de mindig látható a két bokacsontom mögött, az achilles két oldalán egy duzzanat, ami a nap végére, vagy estére olyan szinten beduzzad, hogy szinte a bokacsontom is eltűnik. A fájdalom nem erős, de egy-egy edzés után vagy egy olyan napon amikor többet voltam talpon, igencsak érezhető. Lehetséges, hogy a gyulladás eredményeképpem kötőszövet jött ott létre, aminek nem kellene ott lennie? Nagyon aggódom, és nem tudom milyen irányban kellene elindulnom, vagy hogy kihez kellene fordulnom! Kérem szíves segítségét és javaslatát a fent leírtakkal kapcsoltban.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a bokatáji sérülés témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Mindenképpen ortopédiai, vagy baleseti sebészeti szakrendelésen kellene jelentkezni, ahol vizsgálatokkal pontosabb diagnózist, és megfelelő kezelést tudnak majd mondani. Leírása alapján több dolog is állhat a háttérben. Az Achilles-ín gyulladása, vagy az ín tapadásának a gyulladása a legvalószínűbb. De a boka szalagrendszere, és a bokaízület porcfelszíne is érintett lehet. A vádli izomzat sérülése is valószínűsíthető. tekintettel arra, hogy ultrahang vizsgálat már készült valószínűleg MR vizsgálat elvégzésére is szükség lesz.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2019. március 04., 14:08; Megválaszolva: 2019. március 10., 21:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: