• Porckorongsérv lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 30 éves nő vagyok. Panaszaim 4 éve kezdődtek, bal lábba, sugárzó fájdalom, bal kéz zsibbadás miatt. Ortopéd orvos vizsgált, rtg leírás: A lordosis elsimult, a csigolyatestek norm. magasságuak, a zárólemezek épek. L. V. porcrés egyenletesen mérs. szűkebb. Dg.:Discopathya L. V. Jártam gerinctornára, a tüneteim mérséklődtek tőle, majd el is múltak. Időről időre fellángoltak, majd elmúltak ezek a tünetek. Ami miatt írok, az az utóbbi 1 hónap. Elkezdett megint fájni a hátam, főleg reggeli ébredés után éreztem izommerevséget. Egy kis tornára jobb lett, majd minden héttel romlott a helyzet. Már ott tartok, hogy éjjel ébreszt a fájdalom, álláskor, üléskor s járáskor is fáj a gerincem. 2 pontban, lent a derekamnál s a hátam közepénél olyan, mint ha jégkockákat varrtak volna bele. Pár éve kaptam gerincérzéstelenítést, s hasonló nyomó fájdalmat is érzek, mint ami akkor járt a tű beszúrásával. Az anyukám gyógymasszőr, minden este megmasszíroz már 1 hónapja, de az izmom folyamatosan merev, főleg a háti s lumbális szakaszon, azt mondta, hátközéptől végig lefele. A bal kezem fáj s zsibbad megint, főleg ha ülök, valamint a lábam most nem fáj, de a lábujjaimban zsibbadás érzés vanApranaxal tudom elviselni, ha éjjel megébredek, nem tudok megmoccanni, annyira fáj, se a hátamon, se a hasamon, se az oldalamon nem tudok feküdni. Nem tudok lehajolni rendesen, fáj. Próbáltam memóriahabos matracon aludni, másik párnával, új matracon stb, de nincs haszna. Egyedül, ahol jobban érzem magam az anyukám masszírozó ágya, de ott is párna nélkül szigorúan. A házirovos sürgősséggel beutalt reumatológiára, s MRI-t kért a beutalón. A reumatológus megvizsgált, készült röntgen, amin újkeletű kóros nem igazolódott. Azt mondta, hogy a rtg alapján nincs gerincsérvem, csak nagyon feszes az izmom, de szerinte nincs sérvem. MRI- t nem kért. Izomlazítót, fizikós kezelést kapok majd. Ön szerint érdemes tovább vizsgáltatnom magam? Nagyon el vagyok keseredve. Köszönöm a segítséget!

        Dr. Bálint Anita válasza a Porckorongsérv lehet? témában

        Kedves Hölgyem! RTG alapján nem lehet gerincsérv fennállását sem megerősíteni, sem kizárni. Érdemes lenne tovább vizsgálódni, teljes labor, hasi UH és MR vizsgálatokat kérni. Mozgásszervi betegség diagnózisát amúgy is csak akkor lehet teljes biztonsággal kimondani, ha minden egyéb más, pl. belgyógyászati betegség is kizárásra került. Ha nem bízik reumatológusban, megkereshet ezekkel a panaszokkal egy ideggyógyász (neurológus orvost is). Amennyiben mozgásszervi panaszok okozzák háti fájdalmát, úgy mindenképpen érdemes fizikoterápiás és gyógytorna kezeléseket felvenni. Üdvözlettel.


        Kérdés: 2019. január 25., 18:16; Megválaszolva: 2019. január 28., 17:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: