• váll fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! A bal vállam fájdalma kapcsán szeretnék tanácsot kérni. Debrecenben élek, 18 éves korom óta hobbi szinten súlyzós edzéseket végzek, volt hogy megfájdult a vállam, de ilyenkor szünetet tarottam, más gyakorlatra álltam rá, izületvédőket szedtem, kollagént is stb. és ezek hatására szűnt és el is múlt az esetleges fájdalom. Azonban az utóbbi hónapokban egyre többször előjött ez a fájdalom az izület fele, és az utóbbi időben már a hétköznapi mozgás után is érzékelem, az izületvédők kevésbé hatékonyak. Pihenés hatására általában eltűnik. Érdekes, hogy még hosszabb sétáláskor, pl egy bevásárlóközpontban is erősen meg szokott fájdulni, mintha a karnak a sima „csüngése” okozna gondot. Éjszaka is szoktam érezni, ha a bal oldalon fekszem. Természetesen az utóbbi időben sporttal nem terhelem a vállamat, de azért a ház körül akad tennivaló, ahol kap némi terhelést. Nemrég voltam röntgenvizsgálaton, ahol azt az eredményt mondták, hogy semmilyen kopás vagy trauma jelei nem láthatóak a vállban. Az lenne a kérdésem, hogy mit tudok tenni? Gondoltam gyógytornára, de ugye minden mozgástól előjön lényegében, tehát az fájdalmas lenne, és félek csak tovább károsíthatja. Talán valamilyen gyulladásról van szó, és a hideg borogatás segíthet? Lehetséges, hogy a röntgen nem mutatott ki valamit? Ön mit tanácsolna? Csatoltam egy fotót a röntgen felvételről is. Köszönöm a segítséget!

        Dr. Puskás Réka válasza a vállfájdalom sportolónál témában

        Kedves Kérdező! Sajnos a röntgen felvételen nemigen látok semmit, mert az én számítógépemen nagyon homályosan látszik csak a kép. De elfogadva, hogy nincs rajta semmi különös, azt gondolom, hogy vagy váll körüli lágyrész gyulladása (rotátor köpeny szindróma vagy nyáktömlő gyulladás) vagy pedig nyakból kisugárzó fájdalma van. Ezt a panaszt mindenképpen meg kéne mutatnia hozzáértő szakorvosnak (ortopédus vagy reumatológus) aki meg tudja vizsgálni önt és meghatározni a panasz pontos okát. Valószínűleg gyógytornáznia kell majd, de lehet, hogy csak gyulladáscsökkentés után szabad ezt tenni. Addig is, amíg a diagnózisát valaki megállapítja, kezdjen gyulladáscsökkentő kezelésbe házilag. Vegyen vény nélkül kapható gyulladáscsökkentő krémet és éjjelre vizes ruhás pakolásban használja a beteg váll körül. Szájon át is szedhet 1 hétig gyulladáscsökkentő gyógyszert. A kart tehermentesen óvatosan mozgassa minden irányban, fájdalomhatárig. Ha lógva is erősen fáj, pár napig fel is kötheti háromszög kendővel. A probléma mindenképpen segítségért kiált, ezért javaslom, hogy forduljon mihamarabb szakorvoshoz. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2018. december 25., 17:59; Megválaszolva: 2019. január 07., 21:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: