• Rossz testtartástól adódhat szívritmus zavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Üdv! Azt szeretném kérdezni, hogy rossz testtartástól lehetséges-e szívritmus zavar? Általában akkor érzem, hogy rendellenesen verne a szívem, mikor fizikai munkát végzek, vagy edzeni próbálok. Voltam röntgenen és vizsgálaton, és a testtartásommal elküldtek egy terápiára, mást rendben találtak. Gyógytorna, és masszás, de nem nagyon segített, már vége annak is. Írattam a háziorvosommal izomlazítót, mert a rossz testtartástól nagyon feszes a lapockám körüli izom, de az se sokat segít.

        Dr. Puskás Réka válasza a testtartási probléma témában

        Kedves Kérdező! Nem, a rossz testtartás nem okoz szívritmus zavart. A terheléskor jelentkező szapora vagy összevissza szívverés inkább kardiológiai eredetű, állóképességi problémára utal. Mivel ön szed vérnyomáscsökkentő gyógyszert is, lehet, hogy azzal is összefügg ez a probléma. Konzultáljon még egyszer háziorvosával. Egyébként a néhány alkalmas csoportos gyógytorna és a masszázs erre a problémára szinte biztosan kevés. Ezeket a kezeléseket sokkal tovább kell folytatni, mint amennyit az orvos kiírhat önnek. Üdvözlettel, Puskás Réka

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 14., 20:07; Megválaszolva: 2018. október 16., 17:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: