• Milyen prioritasu gerinc hasadekom van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Edzesen derektaji huzodassal fordultam surgossegi kivizsgalashoz , ahol lumbalis gedinc , ketiranyu rontgenfelvetelt keszitettek. A surgossegi osztalyon levo foorvos azt mondta h gerinchasadekom van , es hogy nem ajanlott a nagy intenzitasu terhelesek eroltetese , menjek ortopedia kivizsgalasra. Mivel getvege van , nincs lehetosegem mihamarabbi kivizsgalasra , ezert fordulok onokhoz. A kerdesem pedig a kovetkezo: a vizsgalati lapon levo erdemenyek alapjan megszeretnem tudni h milyen merseku gerinc hasadekkal allok szemben . ezek a kovetkezok: A csigolyak homogen szerkezetuek L V. Csigolya also zarolemezen mersekelt ivu nucleus benyomat van. S I. Hatso iven keskeny spina bifida valoszinusitheto Az L-S res kisse szukebb

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gerinc témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a röntgenfelvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A leírásban keskeny hasadékot írnak le, de fontos lenne látni a csontszerkezetet, a többi csigolya felépítését, a csigolyák egymáshoz való viszonyát. Természetesen a fizikális vizsgálat is elengedhetetlen ahhoz, hogy a gerinc terhelhetőségéről, a gerinc melletti izmok állapotáról nyilatkozni lehessen. Mindenképpen keressen fel egy ortopéd szakrendelést, ahol esetleges kiegészítő vizsgálatokkal (CT, MR) pontosabban meg lehet állapítani a gerinchasadék mértékét, státuszát. Addig is tekintsen el a nagyobb súlyok emelésétől.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2017. november 11., 16:11; Megválaszolva: 2017. november 14., 21:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: