Gerincfájdalom

Tisztelt doktornő/doktor úr! Két hete voltam egy budapesti trambulin parkban, ahol egy rossz mozdulatnál véletlenül rosszul érkeztem (nyújtott lábbal) az egyik trambulinra, és egy elég erős húzódást éreztem a gerincemben. Az elkövetkező 2-3 napban csak lépcsőzésnél, kisebb ugrásoknál éreztem viszonylag enyhe fájdalmat, aztán a gerincem mentén iszonyatosan elkezdett fájdalom alakult ki, a felkelés, helyváltoztatás, minden fájdalommal járt, még az is, amikor autóval egy úthibán haladtam át. Voltam ügyeleten, ahol Voltarent (75mg) és Mydetont (150mg) írtak fel, és azt javasolták, hogy szakember is vizsgáljon meg. A sérülést követő másfél hét után a Medicoverben megvizsgáltak és megröntgeneztek. A radiológus szakvéleménye itt látható: "L-S gerinc 2 ir.felvétel: Kóros tarás nincs. Porcrések megtartottak, zárólemezek épek. Sacroiliacalis synosthosisok jól követhetők. Csontszerkezet szabályos. Vélemény: kóros eltérés nincs. Medence a-p. felvétel: Csipőizületi rések megtartottak, ízfelszínek simák. Sacroiliacalis synostosisok jól követhetők. Csontszerkezet szabályos. Vélemény: Kóros eltérés nincs." Azóta már enyhült valamennyire a fájdalom, de még koránt sem múlt eé. viszont a röntgen alapján (az én olvasatomban) semmi baja a gerincemnek. Önök szerint mi lehet a bajom? Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza fájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

Én is azt javasolnám, amit az ügyeleten javasoltak Önnek. Szakorvos, lehetőleg ortopéd-traumatológus vizsgálja meg. Az biztató, hogy a röntgen vizsgálattal eltérést nem lehetett észlelni, de természetesen a röntgen vizsgálat nem mutat meg mindent, (pl. izomhúzódást, részleges izomszakadást stb) . Mielőbbi jobbulást kívánok!

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2017. október 31., 08:30; Megválaszolva: 2017. november 03., 21:35
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Miért fáj még mindíg?
Alsó vegtagba sugárzó fajdalom miatt mentem MR vizsgálatra.Ezek után 12 hete IDET beavatkozást hajtottak végre.De panaszaim nem múltak járni és...
Jobb oldal csípő medence csont...
Már egy ket hónapja ha ülök megyek kicsit nehezebbet emelek, szúró zsibbadó fájdalmat érzek a medence és csípőm tájékán, és a combomra is...
combfájdalom
ajobb combomon a csipö alatt lévö csont járásnál borzalmasul fáj.ha husz méternél többet megyek le kell állnom pihenni. Mi a bajom?
Fájhatnak-e a porcerősítőtől az...
Kedves Doktornő! Ortopéd orvos megállapította, hogy a térdemben porclágyulás van, ami miatt időszakosan nagyon fájtak a térdeim. Írt fel egy...
Mi lehet a fájdalom oka?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Körülbelül egy hete érzek fájdalmat a jobb oldali combtövemben, a szeméremcsontnál. A fájdalmat fekvéskor is érzem...