• darabos patellatörés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2015 10 27én munkahelyi baleset következtében darabos patellatörés szenvedtem amit órvoshoz hiánya miatt csak 3 nap után műtöttek meg. Tűzödzót és húzohurkos osteosintesit végeztek majd böhler sínt kaptam. December 15én a sínt eltávolíták. Majd jött a gyógytorna itthon 20fokrol sikerült elégnek a 70fokot de nem akart megindult az áttépülés intenzív tornát írtak elő 2016 03 22 én eltávolitották a drótokat bár még nem volt összeforva és itthoni intenzív tornát írt elő az operáló órvos. Csinálom a gyakorlatokat minden nap eröltetem picit már haladtam olyan 80-85fok lehet de a térd alatti részén hajítádnál erős fájdalmat érzek ami gátolja abban hogy. Tovább merlyem hajlítani. Az lenne a kérdésem egy ilyen törésnél mennyi a teljes gyógyulás mert a munkáltatóm nem hiszi hogy még nem vagyok gyógyult és mi lehet az oka hogy nem haladok a hajlítás és hogy fájdalmas a hajlítás. Szobadiciglit is beszereztem de nem tudom áttekintés hajtani mert fáj a térdkalács alatt. Válaszát előre is köszönöm Üdvözlettel: Erzsébet sajnos a zárojelentéseim nem tudtam feltölteni

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdsérülés témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvételek nélkül nem tudok pontos választ adni. Az ilyen típusú sérülések műtétje után általában 10-12 hét a felépülés. Ennyi idő után szoktak visszatérni munkájukhoz a betegek általában. Az, hogy Önnél ez nem így történt több okra is vissza vezethető. Lehet nem megfelelő műtéti technika, nem megfelelő törésgyógyulás valamilyen ok miatt (anyagcsere betegség, fertőzés, adottság) áll a háttérben. Mindenképpen szükséges lenne egy szakvizsgálat másik szakrendelésen, hogy elfogultság nélkül tudjanak véleményt mondani a műtétről és jelen állapotáról. Addig is tornáztassa, szedjen valamilyen porcerősítőt, illetve nem szteroid gyulladáscsökkentőt.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2016. április 12., 11:31; Megválaszolva: 2016. április 12., 22:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: