Térdizületi injekció

Tisztelt Főorvos Úr! Térdizületi problémáim miatt az ortopéd főorvos bizonyos injekciót javasolt, amit hetenként kell kapnom és 10 000 Ft-ba kerül darabja.. A nevét nem tudom mert nincs leírva, csak azt, hogy viscosupplementációs felvilágosítást követően kaptam.25 éve syncumaros beteg vagyok, tehát előtte 10 db. Fraxiparine injekciót adtam magamnak. A prothrombin eredményem 78 lett, INR 1, 25. Megkaptam az injekciót.Utána (kb. félóra) kicsit furcsán éreztem magam.Nehezebben tudtam gondolkodni, kicsit bizonytalan lett a járásom. Ma, 12 óra elteltével még mindig érzem ezeket a tüneteket, bár nem olyan intenzíven mint tegnap. Kérdezem, hogy a protokollnak megfelelően zajlik-e ez az egész eljárás, máshol is így csinálják-e? Ezek a tünetek normálisak-e, vagy csak az én egyéni érzékenységem okozza? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel Imre U.I. Nálunk csak egy héten egyszer van ortopédiai rendelés azért nem tudom megkérdezni az orvosomtól! A térdem jobb! Picivel!

Dr. Bogdán Aurél válasza térdízületi injekció syncumáros betegnek témában

Syncumar-os betegeknek hasonló eljárással szoktuk mi is adni az injekciót. Először át kell állítani a beteget tablettáról injekciós vérhígítóra, mert ha a térdbe adott injekció során vérzés lép fel, akkor egyből lehet akár műtétesen is beavatkozni minimális veszéllyel, míg ez a syncumar esetében nagy kockázattal járna. A nehéz gondolkodás, bizonytalan járás nem szerepelt még mellékhatásként az eddigi praxisomban, de természetesen nem kizárt. Beszélje meg kezelőorvosával, hogy folytassák-e az injekciós kezelést.

Kérdés: 2016. január 29., 06:51 ;Megválaszolva: 2016. január 31., 15:33
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Velőűrszegezés után fém...
Gerincsérv műtét után
Kétirányú gerinc röntgen
Javaslat porcerősítő készítményre
Mi lehet a lábujjfájdalom oka?