Nyaki csigolya kezelése

Üdvözlöm! A nyakcsigolyámmal van problémám. Belülről szúr, és fáj, a kezem zsibbad, és a felső karom is fáj. Gyulladás csökkentőt szedek, és voltam gyógytornán, és fizioterápián is. Most az Uzsoki kórházba kaptam időpontot: ”a cerv.gerincre a th.-ás RTG besugárzás szíves elvégzését.” Na ettől ijedtem meg! Utána nézve a neten, ez nekem úgy tűnik, mintha ugyanezt a kezelést kapnák a daganatos betegek is. Nem káros ez az egészségemre, és biztos, hogy ez szükséges nekem? Nagyon kétségbe vagyok esve, kérem szíves válaszát! Köszönöm! Piroska Ez a röntgen leletem: Nyaki borda nem látható. A C.VII.porc. transversusai az átlagosnál hosszabbak. A C. csigolyák szabályos alakúak, kissé poroticusak. A C.V.-VII. magasságában a csigolyák peremein lateralisan és ventralisan kisebb nagyobb spondylophyták láthatók. A zárólemezei scleroticusak, az intervertebralis rések beszűkültek. A lordosis megtörik, a foramenek deformáltak. Felső C. csigolyák

Dr. Bogdán Aurél válasza Nyak-váll fájdalom szindróma témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A röntgen leírása alapján jelentős kopási jelek mutatkoznak a nyaki gerincszakaszon, meszesedés is van. Ez eredményezheti a panaszait. Az ilyenkor alkalmazott röntgen besugárzáskor sokkal lágyabb sugarat használnak és sokkal kisebb dózisban. ettől függetlenül Én nem vagyok híve ennek a kezelési eljárásnak, még akkor sem, ha kisebb nagyobb eredménye is van. Az Én gyakorlatomban ha nem használnak a gyulladáscsökkentő és izomlazító gyógyszerek, akkor egy nyaki CT, vagy MR vizsgálat elvégzését szoktam javasolni és ennek eredményétől függően műtéti kezelés, infúziós kezelés, mágneses kezelés is szóba jöhet.

Kérdés: 2016. január 22., 08:20 ;Megválaszolva: 2016. január 22., 23:03
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Velőűrszegezés után fém...
Javaslat porcerősítő készítményre
Mi lehet a lábujjfájdalom oka?
Ülő életmód után milyen...
Kedves Doktornő! 2018 szeptembertől 2021 szeptemberig napi 6-7 órát ültem számítógép előtt, az elmúlt egy évben, pedig több, mint napi 10...
Derékfájdalom
Tisztelt Doktornő! Reggel amikor lehajoltam felvenni a cipőm többszörös ropogást hallottam és hirtelen fájdalmat éreztem a derekamnál. Azóta...