X láb problémám

T. Doktor úr! X lábam van amire kaptam Condrosulf 800mg és Donat. Nem fáj nem duzzad. A következő kérdésem az lenne hogy szabad terhelnem a X lábam vagy sem? Tavaly amikor megterheltem bedagadt de nem fájt. Az orvos aki vizsgált azt mondta porc kopásom van a térdemen. Redős az oldala. Előre is köszönöm válaszát

Dr. Bogdán Aurél válasza térdfájdalom X lábnál témában

Az X láb a térdízület tengelyeltérése. Ez sajnos hosszú távon az ízületi porc egyenetlen és gyorsabb kopását eredményezi. Ezt a kopást mérsékli az Ön által emlegetett porcerősítők szedése. Terhelni lehet a végtagot, de csak fájdalomhatárig érdemes. X lába miatt rendszeres ortopédiai szakvizsgálat szükséges, mert az előrehaladó kopás miatt előbb-utóbb protézis beültetésre lehet szüksége.

Kérdés: 2016. január 20., 23:59 ;Megválaszolva: 2016. január 21., 23:11
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
MRI kiértékelés
Három hete kificamitottam a...
Derékprobléma - MR vizsgálat
Lelet értelmezése
Deréktáji röntgen felvétel
Tisztelt Doktor úr, Doktor nő! 21 éves nő vagyok. Múlthét hétfő óta annyira fáj a derekam, hogy sem ülni, sem állni, sem sétálni nem jó....