Lehetséges?

Tisztelt Doktor úr! Történetem röviden.Reumatológus kivizsgálások sorozata után kerültem ortopédus-hoz. Ujj ízületi fájdalmakkal-, merevséggel és derékfájásra panaszkova. Lisztérzékeny vagyok.Kezelő orvosom elküldött egy izotópos vizsgálatra, ott a jobb karomban és térdemben izotópdusulást találtak. A röntgen csúnya elváltozást foltosodást mutat (nekem mint laikus is csúnya) , vérképem (ALP, kalcium) jó.Csontritkulás vizsgálatom ugyancsak jó. Amire kíváncsi vagyok: miért küldtek engem az ortopédiai tumor ambulanciára? A derekamon és az ujjaimon kívül semmim nem fáj.Tanácstalan vagyok és egy kicsit kétségbeesett. Köszönöm válaszát.

Dr. Bogdán Aurél válasza kéz és térd duzzanat témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni Önnek. panaszai miatt készült pár vizsgálat, de Én személy szerint CT, illetve MR vizsgálatot is csináltattam volna. Az Ön által leírt eredmények alapján és nem biztos, hogy tumorra gondolnék először. Gyulladás, porckárosodás egyaránt állhat a háttérben. Ha az MR, vagy CT alapján mégis gyanús daganatos elváltozásra, akkor irányítanám tumor szakemberhez.

Kérdés: 2016. január 10., 18:40; Megválaszolva: 2016. január 11., 22:44
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A lelet értelmezése
Reumatikus betegségből fakadó...
Mit jelent a gerinc MR leletem?
MRI lelet vélemény
Térd probléma
Tisztelt Hölgyem! Több, mint 3 hónapja ropog a bal térdem. Először csak kellemetlen volt, de később beszűkült a mozgásom és fáj a térdem....