Csont/porc dagadás gyors terjedés

Tisztelt Doktor Úr! Sajnos nincs lehetőségem megkérdezni egy ortopédust rövid időn belül. Háttérnek 2 éve történt vena cava inferior trombózisom. Tüdőig nem jutott el. Nem derült ki az oka, Autoimmunra és genetikára is teszteltek, mindkettő negatív lett. Azóta is syncumar mite 1 mg gyógyszert (2, 5x1) szedek. 2, 4 körüli INR értékkel. kb 2-3 hónapja kezdett el fájni a jobb vállam, kisebb folyadékgyülem van/volt benne, az ortopédus szerint pihentetni kell és mondta, hogy tartsak gyulladáscsökkentő kúrát. A pontos diagnózis: "Háti gerincen fokozott kyphosis, paravertebralis izomzat kötöttebb, nem nyom.érzékeny. Gerinc felett ütögetési, nyom érzékenység nem jelez. Paraesthesia nincs. Jobb váll kontúrok megtartottak, benne folyadékgyülem, instabilitás nincs. subacromalis tér vetülete nyom.érzékeny. Mozgások szabadok.Rotátor izomköpeny ereje ellenoldalival megegyező. Hawkins jel pozitív. Neer pozitív. Horizontalis adductio során enyhe fájdalom, AC izület felett érzékenység nincs." 1 hétig ketodex-et 2X1 szedtem. Ezután múlt héten egy kialvatlan éjszaka után a kisebb dagadás és a fájdalom átment a jobb vállamból a jobb szegycsontom-ra, a vállamban megszűnt a fájdalom azóta. A szegycsonoton kisebb dagadás jelent meg. (A bordák csatlakozásánál illetve a kulcscsontnál fáj, ropogni szokott.) Amikor fáj akkor még a bőrt is érzékenyebbnek érzem ott. Kipirulást nem figyeltem meg. Ekkor váltottunk a háziorvosommal gyulladáscsökkentőt Meloxepre 1x1, amit már egy hete szedek. A dagadás és a fájdalom azóta a szegycsontom jobb oldaláról tovább terjedt a bal oldalra és már a bal kulcscsontomon is érzem. Valamint a bal alső bordáimnál érzek egy kisebb feszítő érzést. (Mintha a bélsár haladását is gátolná kissé.) A fájdalmak nem állandóak, általában terhelésre fokozódnak (hátizsák, biztonsági öv, stb.) . Tehát összességében már 2 hete szedek gyulladáscsökkentő gyógyszert a syncumar mellett, valamint ezalatt Quamatel-t is szedtem végig a gyomrom megóvása érdekében. A Meloxep felírásakor megmérték a vérnyomásom ami magas 140/90 volt. mindig is alacsony volt a várnyomásom kb 120/80 vagy ez alatt. Két napja néztek vérképet és vizeletet. Vérvételem eredményében az MPV lett (6 fL) alacsony. referencia érték (8-13 fL) A vizeletben pedig baktériumokat találtak bár ez nem tudom, hogy leetséges-e a nem feltétlenül tiszta doboz miatt, amiben vittem 43/ látótér (ref érték 0-20/látótér) és 236/ul (ref éreték 0-100/ul) Sajnos a doboz tisztaságát nem ellenőriztem előtte, így lehetséges, hogy befolyásolta az eredményt. Más eltérések nem voltak a vérképben és a vizeletben. Mi lehet az oka ennek a dagadás, fájdalom továbbterjedésének? Elég ijesztő dolgokat írnak róla és őszintén kissé kétségbe is estem. Valamint a dagadás gyors továbbterjedésétől is félek. Ha nem mozgatom őket, kímélem őket nem fájnak. Kérem minden eshetőséget írjon meg, nagyon félelmetes, ahogy így 1 hét alatt elterjed a dagadás. Egyébként a fájdalmakat levéve nem érzem rosszul magam. Nem vagyok erőtlen vagy fáradékony stb. Nem végzek fizikai munkát a hétköznapi otthoni tevékenységeket, illetve egy költözést leszámítva. Előre is köszönöm a válaszát. Üdvözlettel: Nagy Dániel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza kulcscsont környéki duzzanat témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Az elváltozás okának kiderítése céljából ultrahang, vagy MR vizsgálat is szükséges lenne a röntgen mellett, illetve az esetleges szövettani mintavétel is szóba jöhet. A nem szteroid gyulladáscsökkentők szedése (Ketodex, Melox EP) nem javallott Syncumar szedése esetén, mert jelentősen befolyásolhatja annak hatását. A tünetei nem kifejezetten jellemzőek egy kórképre sem. Lehet helyi gyulladás a háttérben, izomelváltozás, kis ízületi folyadék gyülem is. Mindenképpen keressen fel ortopédiai illetve reumatológiai szakrendelést.

Kérdés: 2015. december 11., 13:19; Megválaszolva: 2015. december 12., 23:09
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Nyaki (nyakcsigolya) fajdalom...
Jo napot kivanok, olyan kerdessel fordulnek onokhoz, hogy fel eve kezdtem el kb. otthon edzeni. Sajnos 1-2 honappal ezelott a fejem jobb hatso reszenel egesz a...
Lelet értelmezése
Kedves Doktor Nő, Csatolva küldeném Nyaki gerinc Mr felvételem leletét. Kérem segítsen nekem értelmezni és véleményezni, hogy mennyire súlyosak...
Izom rángás, botladozás, egyre...
Kedves Doktorúr, Doktornő, Már régóta vannak random izomrángásaim a combomban, karomban, de nem foglalkoztam vele. Az utóbbi időben kezd egyre...
Recsegés , Kattogás Ropogás
Üdvözlöm!? ? Azt szeretném meg tudni hogy amióta megszültem a lányomat 8 hónapja folyamatosan recsegnek ropognak kattognak a csontjaim, nagyon...
Lelet magyarázat
Üdv. Szeretném a véleményét kikérni egy lelettel kapcsolatban. Edesanyám már 3 orvosnál járt de konkrétan nem mondtak semmit. Jelenleg.....