Keresztszalag szakadás

Tisztelt Dr. Bogdán Aurél, Jövőhéten lesz műtétem, mert elszakadt az elülső keresztszalagom (karate versenyen kifordult a térdem) , jelenleg csak mankòval tudok közlekedni. A kérdésem az lenne, hogy a műtétig végezhetek e súlyzòs edzést? Természetesen ülve, hogy a láb ne kapjon terhelést. Illetve, hogy a műtét után várhatòan mennyi időt kell fekve tölteni és mennyi idő mire mankòval majd térdgéppel járhatok? Illetve hogy egy hosszabb utazás ajánlott e 2x4òra vagy kerüljem el, nehogy bevizesedjen a lábam. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza keresztszalagpótlás témában

Felső végtagi súlyzós edzéseket végezhet. A hosszútávú utazás nyújtott, felpolcolt lábbal ajánlott. Azt, hogy mennyi ideig kell majd a műtét után feküdni, illetve tehermentesíteni, azt az operáló orvosától kérdezze meg, mert Ő tudja, hogy milyen technikával végzi a műtétet és ez nagyban befolyásolja a rögzítés módját és időtartamát. Általánosságban 4-6 hét a tehermentesítés.

Kérdés: 2015. december 09., 07:14; Megválaszolva: 2015. december 12., 22:57
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Régebbi sérülés
Üdvözlöm! Tavaly ilyenkor szánkózni voltunk a gyerekekkel, egy meredek részen nagy sebességgel nekicsapódtam combbal egy fának ami rettenetesen...
Nyaki gerinc és szemészeti...
Kb. 3 éve küzdök nyak fájdalommal, ami kisugárzik a karba és a lapockaba is. Néha érzem, hogy erről megfajdul a fejem is. 2 éve készült egy nyaki...
Izületi panasz
Tisztelt Doktor Nő! Pár hónapja hallok egy fura hangot törzsfordítás közben. Ez a hang csukott szájnál kevésbé érzékelhető de nyitottnál még...
Nyaki gerinc - szédülés
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Szeretném a segítségét kérni nyaki MR leletem értelmezéséhez, illetve érdeklődnék, hogy a panaszok alapján...