Csonttörés utána rehabilitáció

Jó napot kívánok! A problémám – vagyis tulajdonképpen a férjem problémája – igen összetett, de kezdem rögtön az elején. 2012 nyarán a férjemnek eltört a sarokcsontja. Jobb lába, műtéti úton kellett rögzíteni, csavarozták neki. A csavarokat körülbelül fél év elteltével eltávolították, de nagyon lassan jött rendbe, azóta sem tökéletes, a boka szép körkörös mozgása hiányzik. Mozgásszervi rehabilitációs osztályon kezelték, majd a balesetet követően egy évvel tudott újra munkába állni. Fontos hozzátennem, hogy 1-es típusú cukorbeteg, cukorszintje folyamatos ingadozása miatt évek óta inzulinpumpával rendelkezik. A lába nem javult fel rendesen, és ami most a nagy problémát okozza, hogy 2014 végén eltörte a bokáját, szintén az amúgy is rossz lábát. 3 hónapig volt vele betegen, először fekvő, majd járó gipsszel. A levételt követően 10 alkalmas gyógytornát írt neki elő a kezelőorvosa. Most újra dolgozik, viszont folyamatos fájdalmai vannak. Amellett, hogy fájdalmai vannak, folyamatosan dagadt a lába a bokacsont körül, valamint a lábszára középső részén vizesedik is. A sípcsont bokacsont felőli végét fájlalja, érzékeny neki. Gumiharisnyát használ, napjai nagy részében rögzítve van a lába. Angiológián járt, az erei rendben vannak. A kérdésem az lenne, hogy normális-e az, hogy ennyi idő elteltével is fájdalmai vannak, holott elvileg a sérülés szépen rendbe jött, össze van neki forrva. Van-e ehhez köze az előző, jóval komolyabb sérülésének, esetleg a cukorbetegségének? Várhatunk-e javulást? Van-e esetleg bármilyen olyan kezelés, gyógymód, amit ajánlani tud? Várom válaszát! Köszönettel: egy aggódó feleség

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza bokafájdalom témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján azt tartom valószínűnek, hogy mind a sarokcsont, mind a bokatörés során károsodott a bokaízület porca, ami fokozatos porckopáshoz, meszesedéshez vezetett. Ez és a következményes gyulladás eredményezheti a tartós fájdalmat. A fizikoterápiás kezelés mellett gyógyszeres és injekciós kezelés segíthet panaszai csökkenésében, de elképzelhető, hogy a végleges megoldást csak a bokaízület elmerevítésével lehet elérni. Pontos válaszért keressenek fel egy ortopédiai, vagy traumatológiai szakrendelést.

Kérdés: 2015. március 31., 22:02; Megválaszolva: 2015. április 04., 16:19
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Izomrángás
Boka MR lelet
Milyen mozgásokat végezhetek?
Kronikus derekfajdalom
Állandó a hátamban, nyakamban...
Üdvözlöm a nevem Gombos Enikő. 1968-ban születtem, 53 éves nő vagyok, egy nagylány édesanyja. 165 cm magas és 63 kiló vagyok. Igyekszem tartani az...