Bokatörésemre nem kaptam felvilágosítást megfelelően

Tisztelt Doktor úr! Nem régen bokatörést szenvedtem el, bokám kibicsaklásakor. A Dg: A malleolus laterialis csúnyán mm-nyi disclocatióval járó törés. A sebész orvos engem úgy tájékoztatott h le van törve a bokámból, így gipszelést javasolt. Én más lehetőséget kértem, választottam, csak rögzítve van a bokám, pihentetem nem terhelem, mintha fekvő gipszem lenne. Járó gipszre már nem számíthatok, ahogy az orvos mondta kérdésemre, ha már idáig nem gipszeltük be. Én magamtól kenegetem regeneráló, gyulladáscsökkentő krémekkel, a húzódás, zúzódás miatt. Azóta sokkal jobb, már alig fáj, de nem terhelem a következő röntgenig. A kérdés az bennem, hogy miért nem tájákoztatott teljes körüen az orvosom Ön szerint? csak most tudtam meg hogy elmozdulásos törésről van szó. Laikusként csak most jártam utána itt az oldalon. Megijedtem, soha nem történt ilyen velem és fájt is. De meg se próbált az orvos felvilágosítani jobban, mint ami a leleten volt latinul. De amire Ön biztosabban tud válaszolni az az, hogy ha szépen gyógyul a törés, milyen megoldás lehetséges, hogy járni tudjak, mert félek, ha sokáig itthon maradok, elvesztem a munkahelyemet. Biztos fog ajánlani az orvosom is megoldást, de annyira kevés szóval látott el, hogy aggódom és bizonytalan vagyok. Talán valami kis biztatást szeretnék, hogy nem leszek a választásom miatt örökre sánta? Biztos van a praxisában hasonló eset. Köszönettel: Pancsula

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza bokatörés témában

Vizsgálat nélkül és a röntgen ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A leírása alapján a külboka csúcsáról letört egy kis darab, ami nem mozdult el, mert a szalagrendszer a helyén tartja. Ha nem túl nagy ez a darab, nem szoktuk gipszelni, hanem bokarögzítő viselését javasoljuk 5-6 hétig a kontroll röntgen eredményeitől függően. 3 hétig célszerű nem járni rajta, felpolcolni, jegelni, borogatni. 3-6 hétig fokozatos terheléssel, de még rögzítőben járni. 6. hét után a rögzítő elhagyásával teljes terheléssel lehet járni, ha a röntgen nem mutat elmozdulást és megfelelő ütemű a csontképződés.

Kérdés: 2015. március 26., 20:13; Megválaszolva: 2015. március 29., 23:33
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Többszörös lábszártörés -...
Tisztelt Cím! A fiam május 21-én tölti 19. életévét, ám tavaly április 12-én sajnálatos motorbalesetet szenvedett (A1: 125 cm3-ig szóló...
Bokaszalag-szakadás - 14 hónapnál...
Tisztelt Válaszadó! A 15 éves fiamnak 2018. december 13-án, a délutáni fociszakkörön a viszonylag jó időjárást kihasználva kint végezték a...
Kettős bokatörés, teljes...
Tisztelt Válaszadó! Marcinak hívnak, 17 éves leszek május végén és 9 éve focizom. (175cm/86kg) 2020. január 15. A klubom felnőtt csapatának...
Bokatores 80 evesnel
Udvozlom. Anyukam 80 eves, rovid agyi verkeringesi rendellenesseg miatt elesett,eltort a bokaja. Cegledi korhazba vitte a mento, ahol ellattak,rontgen, gipsz.3...
Karmos lemez eltávolítás bokából
Tisztelt dr úr! Kb 1 éve volt bokatörésem külső belső, a lemezeltávolítás esedékes lenne. Kérdezném mire számitsak. Altatás, fájdalom...