Talán szalagszakadás?

Tisztelt Doktor Úr! 3napja elestem, és beütöttem a jobb térdem, lett is rajta egy nagyon mély seb. A térdemre ránézett a doki és azt mondta, ezt nem kell röntgenezni. Csak a sebet látták el. Akkor még valóban alig fájt és nem volt bedagadva (kb.3órával az esés után, sajnos ekkorra kerültünk sorra) . Másnap alig tudtam ráállni, nem láttam mennyire van bedagadva, mert a tapasz az egész térdkalácsom beterítette. Azóta picit csökkent a fájdalom. Ma vehettem le a tapaszt, és látom, hogy minimálisan azért be van püffedve a térdem, de a csontok kitapinthatók. Picit zúzódott is, főleg az alsó részen. Tudom nyújtani és hajlítani is, bár az utolsó pár fokban fájdalmas. Guggolni is tudok, bár az utolsó pár fokban az is fájdalmas. Járás közben picit sántítok, de tudom terhelni. Inkább úgy érzem, mintha járás közben nem akarna hajlani, bár ha odafigyelek fájdalom nélkül behajlik. Ülve egyenes háttal teljesen tudom nyújtani és hajlítani. Lehetséges, hogy ez mégis szalagszakadás? Nem érzem instabilnak. Talán mégis kellett volna röntgenezni? Mennyit várjak azzal, hogy visszamenjek a kórházba és alaposabb vizsgálatot kérjek? Köszönöm válaszát, üdvözlettel, Kis Emese

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térd fájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján a nagy fokú zúzódás a legvalószínűbb diagnózis. A szalagszakadásnak, porckárosodásnak súlyosabb tünetei lennének, nem beszélve a törésről. A röntgen szükségességét a fizikális vizsgálat dönti el, a kolléga ezt nem tartotta szükségesnek, ezért nem készült. Ha a sérülést követő 10-14 nap után is panaszai vannak, akkor keresse fel ismét a baleseti sebészetet.

Kérdés: 2015. március 22., 19:35; Megválaszolva: 2015. március 25., 22:04
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Állhat a panaszok hátterében...
Nyaki gerinc lelettel kapcsolatos...
Lelet értelmezés
Isiász kezelése
Derékfájdalom