Minimális S alakú scoliosis mit jelent?

Tisztelt Doktor Úr,! Az lenne a kérdésem hogy mit jelent ez a lelet. Minimális S alakú scoliosis. A csigolya testek magassága megtartott, zárólemezeik finoman benyomottak. Az L.V. csigolya a sacrum felett 8-9mm-t ventrális irányban csúszott. Az L.V. csigolya alsó, a sacrum felsőventralis peremén kezdődő osteophyta képződés.Kiegészítő Dittmar típusú felvételek készítése javasolt. A Dittmar felvétel lelete: Az L.V. magasságában mk. oldalon lysthesis és lysis is megfigyelhető. Az orvosom szerint fájni kellene a derekamnak, nehezen kellene emelnem, de nekem semmilyen tünetem sincs. Munkahelyhez kellet a gerincröntgen de nem tudok hogy, ezzel felvehetnek-e (mentőzni szeretnék) Válaxzát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gerinc probléma témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A leírása alapján és a lelet alapján nem javasolt Önnek ez a munkakör. Lehet, hogy még nincs panasza, de a későbbiekben biztosan lesz és többel kötheti be. Van egy enyhe gerincferdülése, mely az évek alatt a csigolyák nagyobb igénybevétel miatti kopása következtében válhat panaszossá. A nagyobb baj az utolsó ágyéki csigolya elcsúszása, mely nagy teher emelésére fokozódhat és tartós fájdalomhoz, vagy akár műtéthez is vezethet. Gondolja meg, válasszon inkább olyan foglalkozást, ahol nem kell terhet cipelnie. A mentőzés nem ilyen, saját tapasztalatból mondom, mert 13 évig csináltam!

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2015. március 14., 22:33; Megválaszolva: 2015. március 19., 22:03
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Derékfájdalom
Reumatikus panaszok
Fájdalom érzet a lapockánál és...
MR vizsgálat
Mri lelet elemzése