hogyan tovább? Hova fordulhatok, ahol rendbe teszik a kezem teljesen!

2014 novemberében volt egy "pattanó ujj" kézműtétem. Bal kéz, gyűrűs ujj. Pár nap múlva már nem is volt érzékeny a kezem, így hamar ki tudtam próbálni és tapasztaltam, hogy az eredeti probléma fennáll. Felvettem a kapcsolatot a szakorvossal, aki műtött és visszahívott újabb műtétre. Próbált kisebb érzéstelenítést adni, hogy műtét alatt is lássuk, hogyan is sikerült. De én semmit sem éreztem, az orvosom szerint jól működött. Másnapra nagyon bedagadt volt az egész kézfejem. Kellett másfél hét is, mire kezdett leapadni a kézfejem. Varratkiszedéskor elmondtam az orvosomnak és látta is a duzzadást. Nem a legkedvesebben kötötte a lelkemre, hogy ez természetes, ha második műtétről van szó. Amint csökkent a kézfejem duzzadása, kezdtem tudni mozgatni az ujjam, már nem fájt annyira, tapasztaltam, hogy legalább a pattanás elmaradt. De az újaim! Olyan érzés volt, mintha valami ráesett volna. hónap után is érzékeny volt, nagyon nehezen csökkent a duzzadás, csak egy hét távlatában tudtam mérni. 2014. november 6-án volt a kézműtétem és csak 2015. Január 5-vel mertem kiíratni magam. (fizikai munkás vagyok) A kezem, még ma sem gyógyult meg teljesen. Reggeli keléskor, mivel a kézfejem a fejem alatt van, érzékeny: ujjaim tövében párnát érzek. Nem fáj, csak olyan, mintha valaki az úját az ember vállára tenné. Nem fáj, de zavaró. A gyűrűs ujjamnak viszont van fájós érzékenysége: amint tenyér felé behajlítom, kissé erőltetve az ujjam a tenyerem felé.Visszamentem január végén, vagy február első hetében (nem emlékszem) a szakorvosomhoz, aki határozottan kifejezte a nem tetszését, semmi köszönet, megértés nem volt a hozzáállásában. Azt kérdezgette: most mit tegyek, mondja meg... Hiába kérdeztem, hogyan lehetne kivizsgálni, mi is ez? Semmi segítőkészség sem volt benne. Nem a jogi megoldást, keresem. Hanem, van e valahol hely, ahol megtalálnák a problémám további fennállásának az okát?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza kézműtét utáni panasz témában

Tisztelt Kérdező!

Más ortopéd szakorvosnál, egyetemi klinikai ortopédián, (kézsebészeten) kérhetne újabb vizsgálatot, valamint mozgásszervi rehabilitáción történő vizsgálat is szóba jöhet.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. március 14., 20:36; Megválaszolva: 2015. március 15., 23:57
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Nyaki gerinc lelettel kapcsolatos...
Lelet értelmezés
Isiász kezelése
Derékfájdalom
Reumatikus panaszok