bal térd panaszok

Kedves Doktor úr! A segítségét szeretném kérni. 6 hete magasugrásnál megroppant a bal térdem, és úgy éreztem, hogy kifordult a térdem. Azóta a lábam instabil és kattogó hangot ad ki. A sérülés után 2 héttel felmentünk Budapestre mivel én vidéki vagyok. Ott a keresztszalagom és a medialis meniscusom sérült szerintük. Elmentem MR-re ahol nagyon rossz képet készítettek megállapították a keresztszalag részleges szakadását és az előbb említett meniscus sérülését. Kenegetést, polcolást és rögzítőt javasoltak. 3 héttel később elmentem kontrollra ahol a lábam még mindig fájt nem sokkal jobban javult az állapotom.Javasoltak kerékpározást, gyógytornát és a rögzítő elhagyását. Most a 6 hétben visszamentem Kontrollra a lábam állapota rosszabb. A héten ismét roppanást éreztem a térdemben teljes súly helyezése alatt, nem sokkal utána miután sétáltam kicsuklott oldalra a térdem. Azóta erős szúró fájdalmat érzek oldalt és a kattogások száma is növekedett, sokszor magától zsibbadó érzést produkál a lábam és még mindig instabil. A gyógytornászok szerint a mozgásom nem túl jó. Ennek ellenére ma elgondolkodtak műtéti beavatkozáson de hamar elvetették. Személy szerint sport téren szeretnék tovább tanulni, kézilabdázom és emelt testnevelés érettségit szeretnék tenni de jelenleg a sétálgatás is rettentően instabilul és fájdalmasan megy. Mit kellene tennem? Elmenni egy másik orvoshoz? Ön javasolna műtétet? Köszönöm előre is válaszát nagyon aggódom mert úgy érzem csak romlik a térdem állapota! Üdvözlettel: Kristály Fanni

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térdsérülés instabilitás témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján lehet nagy gond a térdével, akár a fent említett sérülések is igazak lehetnek. Tekintettel arra, hogy sportolni szeretne javaslom a sportkórház felkeresését. Ha ott azt javasolják, hogy műtét szükséges, akkor mindenképpen fogadja el.

Kérdés: 2015. március 12., 17:54; Megválaszolva: 2015. március 13., 22:54
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Derékfájdalom
Reumatikus panaszok
Fájdalom érzet a lapockánál és...
MR vizsgálat
Mri lelet elemzése