Gerinc betegség

Tisztelt Doktor Úr. Teljes has és kismedence CT.vizsgálaton vettem részt urológiai problémák miatt. Az eredmény záró részében a következőket írták: " Az L.I. csigolyatest felső zárólemeze közepes fokban beroppant. A látható gerinc szakaszon spondylosis jelei ábrázolódnak. A leképezésre került csontokban destructio nem látszik." Kemény, párnázatlan széken ülés közben érzékeny a gerinc végződésem és úgy gondolom ez ettől van. A kérdésem: Mit lehet ezzel kezdeni? Gyógyítható e ez valamilyen formában, vagy alkalmazkodni kell a betegséghez? Tisztelettel: Balogh Imre Hajdúnánás. [email protected]

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza gerinc panasz témában

Vizsgálat nélkül, illetve a CT felvétel ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A leírás alapján az életkorát is figyelembe véve elképzelhető, hogy a csontritkulás talaján kialakult csigolyatörés ábrázolódik a felvételen a gerinc kopásos megbetegedése mellett. Ez a típusú törés fokozatosan, akár hónapok alatt észrevétlenül is kialakulhat és csak ha elért egy bizonyos mértéket, akkor okoz panaszt. Mindenképpen javasolt ortopédiai, vagy idegsebészeti szakvizsgálat a CT felvétellel, hogy meg tudják ítélni azt, hogy lehet a betegségét műtét nélkül kezelni (gyógyszerek, fűző viselése, fizikoterápia) , vagy esetleg valamilyen műtéti megoldásra van szükség.

Kérdés: 2015. március 09., 11:27; Megválaszolva: 2015. március 12., 21:34
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Lelet értelmezés
Isiász kezelése
Derékfájdalom
Reumatikus panaszok
Fájdalom érzet a lapockánál és...