GERINCMŰTÉT

JÓ ESTÉT KISS TAMÁSNÉ (SZILVIA) VAGYOK KECSKEMÉTRŐL. AZ ÉDESAPÁM MIATT ÍROK LENNE PÁR KÉRDÉSEM ÉS TANÁCSOT SZERETNÉK KÉRNI. 176CM MAGAS 110KG 55 ÉVES. JELENLEG 3 GERINCMŰTÉTEN VAN TÚL 2000-BEN, 2005-BEN, 2011-BEN. AZ UTOLSÓ MŰTÉT UTÁN ÉVEKIG NEM VOLT KOMOLYABB BAJA DE MÁR MOST OTT TARTUNK, HOGY BOTTAL IS ALIG TUD KÖZLEKEDNI. ÉRDEKES MÓDON NEM A DEREKE VAGY A HÁTA FÁJ HANEM MINDEN DERÉKTÓL LEFELÉ CSÍPŐ, FORGÓ, COMB, COMBCSONT, IZMOK, HÚS, BŐR, LÁBSZÁR, TÉRD, BOKA, TALP ÉS MÉG DAGADNI SZOKOTT. NEM MINDEN FÁJ NEKI EGYSZERRE HANEM VÁLTAKOZVA DE MINDEN PERCBEN FÁJ VALAMIJE. HA ÜLŐ VAGY FEKVŐ ÁLLAPOTBÓL PRÓBÁL FELKELNI ÚGY ÉRZI HOGY NEM BÍRJÁK EL A LÁBAI. FOLYAMATOS FÁJDALMAI VANNAK BÁRMILYEN POZÍCIÓBAN VAN. VOLT MRI-N, RÖNTGENEN, IDEGSEBÉSZETEN, REUMATOLÓGIÁN, ORTOPÉDIÁN. EGYEDÜL A RÖNTGENEN MONDTÁK AZT HOGY, ELSŐDLEGES KÉTOLDALI COXARTHROSIS-E VAN, INFÚZIÓS KEZELÉS SZÜKSÉGES ÉS GYÓGYTORNA. AZÓTA ELTELT TÖBB HÓNAP ÉSA HELYZET MÉG ROSSZABB LETT, MÁR HUZAMOSABB IDEIG SEM ÁLLNI SEM ÜLNI SEM FEKÜDNI NEM KÉPES. TÖBB MINT FÉL ÉVE FÁJDALOMCSILLAPÍTOKON ÉL (XEFORAPID, SIRDALUDMR) MINDEN REGGEL ÉS ESTE ESZI DE MÁR AZT MONDJA HOGY NEM HASZNÁL. AZT SZERETNÉM KÉRDEZNI HOGY MIT IS JELENT EZ PONTOSAN ÉS HOVA TUDNÁNK MÉG ELMENNI HOGY VALAMIFÉLE GYÓGYMÓDOT TALÁLJANAK ÉS ÚJRA TUDJON JÁRNI VAGY LEGALÁBB FÁJDALMAI NE LENNÉNK. ELŐRE IS NAGYON HÁLÁS VAGYOK A VÁLASZÁÉRT. KÖSZÖNÖM

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza gerinc és alsóvégtagi fájdalom témában

Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk és a röntgenfelvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján mindenképpen ortopédiai, idegsebészeti kezelésre van szükség. A coxarthrosis az a csípőízület kopását jelenti. Ha enyhe fokú akkor gyógyszeres, kezelés, illetve torna és fizikoterápia segíthet. Előrehaladott folyamat esetén csak a csípőprotézis beültetés adhat jó eredményt. Ez ügyben mindenképpen ortopédiai szakrendelést kell felkeresnie. A panaszai azonban adódhatna gerincelváltozásáról is, ezért az operáló orvosához is vissza kellene mennie, esetleg mind ortopédiai, mind idegsebészeti szempontból más szakorvosnak is megmutatnia az édesapját hátha a "több szem többet lát" elven észre vesznek még valamilyen egyéb eltérést, melynek kezelésével jelentős panaszcsökkenést tudnak elérni.

Kérdés: 2015. március 06., 21:02; Megválaszolva: 2015. március 08., 20:12
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Derékfájdalom
Reumatikus panaszok
Fájdalom érzet a lapockánál és...
MR vizsgálat
Mri lelet elemzése