ENG vizsgálat

Tisztelt Doktor Úr! Az elmúlt két évben kétszer műtötték a bal kezem kézfejét. 2013-ban csontkinövés és ganglion miatt 2014-ben ganglion miatt ami újból előjött ugyan ott. A második műtét után egy hónappal elkezdett a kezem zsibbadni válltól lefelé (főleg éjszakánként zsibbad amitől nem nagyon tudok aludni, és napközben is) , a mutató ujjam kezd érzéketlen lenni. Elmentem orvoshoz aki carpal tunnel syndromát állapított meg és ENG vizsgálatra küldött. A kérdésem az lenne, hogy ha ez a vizsgálat nem mutat ki semmit esetleg akkor mi a teendő? És csak műtét lehetséges? És ezek ki újulhatnak? A másik kezemen is van csontkinövés és ganglion (amik már kezdenek fájni) és mivel még a bal kézfejem nem nagyon mozog ezért azt erőltetem.Érdemes azt is megműttetni ezek után? Válaszát köszönöm és elnézést, hogy ennyi kérdést tettem fel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza felső végtag zsibbadás témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Ha az ENG vizsgálat negatív lesz, akkor nyaki MR vizsgálat elkészítése javasolt esetleges nyaki porckorong bántalom kiderítése céljából. Ha a másik oldalon is panaszosak az elváltozások, akkor érdemes elgondolkodni a műtéten, főleg akkor ha jelentősen korlátozza a mindennapjaiban. Előtte az MR-t készíttesse el.

Kérdés: 2015. január 29., 15:52; Megválaszolva: 2015. február 01., 17:30
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?