csípőízület fájdalom

Tisztelt Doktornő! 45 éves férfi vagyok, sportos életmódot élek (futás, kondi, túrázás, hegymászás stb.) , tűrhető kondícióval (pl. félmaraton 1h 47p) . 1 éve a jobb térdemet műtötték (Denks műtét, Dr.Knoll) , azóta visszanyertem a korábbi erőnlétemet és az elülső térdfájdalom, hajításkor-üléskor befeszülés is megszűnt. Viszont a térdemen azóta is jelentkeznek időnként fájások és feszülések (erre Knoll doktor nem tudott magyarázatot adni) . Az utóbbi hetekben pedig a jobb csípőízületben jelentkezik tompa fájdalom, ami pl. futáskor előbb kellemetlen, majd bemelegedés után megszűnik, de pl. pihenés után újra előjön, afféle „indító fájdalom” szerűen. Az egyik lábujjban (jobb lábon) is jelentkezik mostanában furcsa fájdalom, sérülés nem érte. A térdem körül időnként sömör-szerű kis bőrtünetek jelentkeznek és időnként a fejbőrön is jelentkezik ilyen. Felvetődött bennem, hogy nem-e valamely ízületi gyulladás, reuma stb. áll a dolog mögött, illetve anyám autoimmun beteg, esetleg ehhez van-e valami köze. Kérem írja meg, mit gondol és mit tartana célszerűnek! Üdvözlettel: Galli Károly

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza csípőtáji fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Jobb alsó végtagi panaszai nem igazán ízületi gyulladásra utalnak, inkább a műtött végtag biomechanikai változásai által okozott lágyrész panaszokra, következményes csípő és előláb bántalmakra gondolnék.

Nem egészen világos, hogy a pikkelysömöre már biztos, diagnosztizált betegség-e vagy csak a kiütéseket gondolja annak?

Mindenesetre, ha pikkelysömör és ízületi panaszok együttesen jelentkeznek, egy reumatológiai vizsgálatot és egy vérvételt mindenképpen meg kéne ejteni. Negatív labor és ízületi gyulladások hiánya a mechanikai probléma gyanúját támasztja alá, amit lágyrészek kezelésében is jártas gyógytornász valószínűleg meg tud oldani. Javaslom, hogy kérjen vérvételt és reumatológiai vizsgálatot háziorvosától, és ha nem igazolódik ízületi gyulladás, akkor keressen segítséget a fentiek szerint. Annak érdekében, hogy a probléma ne fokozódjon, mindenképpen törődnie kell vele.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2015. január 14., 13:08; Megválaszolva: 2015. január 16., 20:59
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?