Csontizotóp vizsgálat helyett mit lehet még alkalmazni?

Tisztelt dr. Úr, Vesebeteg vagyok, így az MR-en nem adhattak be nekem kontrasztanyagot és nem is akartam volna engedélyezni amúgy sem. Az MR talált a gerinc részleten egy halvány foltot, de nem lehetett megállapítani mi az...ezért csontizotóp vizsgálatot javasoltak. Megmondtam, hogy nem fogok ilyenen részt venni, mert ott is valami egészségre nem túl ajánlatos kontrasztanyagot kell lenyelni... Milyen vizsgálattal lehet ezt kiváltani esetleg és felderíteni az elváltozás eredetét? Olvastam valami olyasmit, hogy izotóp helyett glükózszármazék? PET-CT? Köszönettel: Éva

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza gerinc elváltozás témában

A lelet és a felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján sok minden lehet. Valószínűleg azért javasolták az izotóp vizsgálatot, mert az pontosabb diagnózist tenne lehetővé. A PET CT hatásosságáról és elvégezhetőségéről radiológus szakorvost kellene megkérdeznie.

Kérdés: 2014. december 06., 19:28; Megválaszolva: 2014. december 08., 15:49
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?