Isiász miatti gerinc röntgen eredménye

Kedves Doktor Nő/Úr! Isiászom miatt gerincröntgenen voltam, az alábbi kiértékelést írták a leletemre: SI csigolya lumbalizált. Csigolya testek közötti tér megtartott. A D-L átmenet csigolyáinak záró lemezein porcbetörés látható. A középső és alsó csigolyák peremén ostophyta látható. Az alsó két ívrés jelentősen beszűkült. A lumbális ordosis íve csökkent. Az lenne a kérdésem, hogy van-e okom különösebb aggodalomra (természetesen vissza viszem a szakorvoshoz is a leletet, de csak a jövő hét vége felé kaptam időpontot) . Köszönettel: János

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza isiász témában

Kedves Kérdező!

Aggodalomra a röntgen lelete alapján nincs oka, de a gerincével, mivel már panasza is van, tartósan foglalkoznia kell. Ennek mikéntjét kezelőorvosa nyilván részletesen el fogja mondani önnek.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2014. augusztus 12., 14:11; Megválaszolva: 2014. augusztus 21., 13:10
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Lumbális gerinc MRI
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Szeretném a véleményét kérni derékfájdalmammal kapcsolatban. 6 hete vagyok betegállományban. Az első 3 héten alig...
Lábfájdalom
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 41 éves vékony testalkatú, aktív nő vagyok. Sportolni időszakosan tudok, de kb. egy éve elkezdtem aktívan és...
Keresztcsont fájdalma.
Tisztelt Doktornő! Panaszaim kb.1éve decemberben kezdődtek.Reggelente nagymértékű fájdalomra ébredtem, jobboldalt deréktájon a keresztcsont...
miért fáj a lábam?
Nekem lumbágóm van ishiásszal. Voltam reum-nál és lidokain +hydrocortison inj.kaptam az LS szöglethez és lange jobbra. Kicsit enyhítette a panaszomat...
gyenge láb lábfájdalom
1éve kezdődött erős derékfájással, porckorong kiboltosulást állapitottak meg, fájdalmaim csökkentek, de visszamaradt néha lábzsibbadás gyenge...