Leszázalékolás

Jó napot! Azt szeretném kérdezni, hogy kb. 2 éve kezdődött betegségem egy jobb váll fájdalommal. Sem röntgen, sem MR vizsgálat nem tudott igazolni betegséget. Nyaki gerinc MR vizsgálat is történt, szintén negatív eredménnyel. Egy éve a vállfájdalmam mellé még jelentkezett a kulcscsontom sternoclavicularis részén fájdalmom, mely kisugárzik a jobb kezemre, lüktető, zsibbadó érzéssel együtt. Egy röntgen vizsgálat során kiderült hogy van nyaki bordám. A kezelőorvosom a kulcscsont fájdalmam miatt elküldött egy jobb oldali sternoclavicularis kulcscsont MR-be, ahol sternoclavicularis osteitis véleményeztek a sternum érintettségével. A sternoclavicularis részen 3 cm a gyulladt rész, a sternumon pedig 2x1.5x1 cm-es. Próbáltunk Diprophos injekciós kezelést, Dalacin gyógyszert szedtem mellé, eredménytelen volt. A panaszaim jelenleg is fennállnak, ezért műtétre készülök, ahol eltávolítják a gyulladt csontokat és a nyaki bordát is. Szeretném megkérdezni, hogy maguk szerint mire számíthatok a műtét után, adminisztratív dolgokat látok el( gyakran gépírás), hogy fogok-e még tudni teljes értékben dolgozni, vagy pedig szükséges lesz-e majd leszázalékoltatni magam. Jobb kezes vagyok.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a nyaki borda műtét témában

Vizsgálatok nélkül, illetve a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján elvileg az elvégzendő műtét után fog tudni adminisztratív munkakörben dolgozni. erről pontosabb választ operáló orvosától kaphat.

Kérdés: 2014. június 07., 10:43; Megválaszolva: 2014. június 09., 23:51
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma