Vékony boka

Tisztelt Doktor Úr! Kislányomnak 3 éves befelé dőlő boka miatt az ortopéd orvos azt mondta, hogy csak salus, vagy supi+ a megfelelő supinált cipő, és azt kell vegyek. Viszont olyan vékony a bokája, hogy csak a szamos szupinált nem esik le a bokájáról, viszont azt a lelkemre kötötte, hogy az nem jó? Ön szerint a szamos miért nem jó, miért nem felel meg? Milyen cipőt vegyek neki? Köszönettel: Eda

Dr. Bogdán Aurél válasza lábbeli témában

Nem tudom, hogy a kollégának mi a kifogása a Szamos cipő ellen. Szerintem jó cipő, és olyannyira ez a véleményem, hogy az Én gyermekem is ezt hordta.

Megválaszolva: 2014. május 28.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Szupinált szandi
Kisfiamnak 3 évesen térde bedőlése miatt hónapokig sínt kellett éjszaka hordania. Illetve minden lábbelije szupinalt talpú volt. Szépen javult. Tavalyi...
Első lépés kiscipő
8 hónapos kislányom a napokban állt fel, és már úgy érzem ideje lenne megvennünk első lépés kiscipőjét. Mire figyeljek oda, milyen legyen ez a cipő,...
Cipő viselése lakásban
Tisztelt Doktor Úr! A láb egészsége szempontjából, Ön javasolja illetve ellenzi-e cipő viselését lakásban? Mi itthon általában mezítláb vagyunk (zokniban),...
Jóga Csontritkulás
Tisztelt Doktor Nő! 2023. május 05-én voltam csontsűrűség vizsgálaton. Gerinc: -0,9; Combcsont: -2,5 BMD: 0,570 Magas Frax érték: 11%. 6,2% - 10 év Azt...
Derékfájdalom, csigolya hasadék
Tisztelt Dr. Puskás Réka! Folyamatosan jelenlévő, mindig ülő vagy hajoló, emelésnél intenzívebb, végtagokban nem kisugárzó, derékfájdalmaim vannak, egy...
Csuklóízületi porckopás kezelése
Üdvözlöm! Nagyjából 2 éve egy túlerőltetést követően nagyon megfájdult a kezem leginkább az ujjaim majd hónapok múlva javult a fájdalom, de sosem tűnt el...