ízületi probléma

Tisztelt Válaszoló:) Kérdésem az volna hogy Ausztriában mosogatok és a a kezeim fájnak főleg este éjjel állnak be és reggelre pedig nincs bedagadva de nem tudom normálisan mozgatni, ha abbahagynám a mosogatást ez elmúlik vagy akár maradandó is lehet ez a probléma? Gondolom de ez nem az én asztalom az ízületek nem preferálják a hideg és forró vizet. Van e rá gyógyszer vagy csak idővel helyre jön? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza a ízületi fájdalmak témában

Kedves Kérdező! A reggeli fájdalmas kézmerevség ízületi gyulladás jele. Ha fél óránál tovább tart a merevségérzés, akkor valószínűleg komolyabb gyulladása van, melynek lehet a szervezet más betegsége az oka, vagy pedig sokízületi gyulladás. Ha hamarabb elmúlik, illetve kimozgatható a keze, akkor csak nem bírja a mosogatást. Próbáljon gyulladáscsökkentő gyógyszert szerezni a gyógyszertárban és szedje 1 héten át a javasolt adagban. Amennyiben helyrejön, akkor rendben, de ha nem, akkor szabadságra amikor hazajön, mutassa meg reumatológusnak, végeztessen laborvizsgálatot mert nem valószínű, hogy magától meg fog gyógyulni. Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2014. május 14., 12:38; Megválaszolva: 2014. május 22., 10:39
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma