Térdfájdalom

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! 2013.decemberében jobb térdműtétem volt a traumatológián, ahol porcleválást és szalag csavarodást állapítottak meg. A műtét utén kb 5 héttel a térdem feldagadt ami pihentetés hatására elmúlt. Az utobbi időszakban a térdem külső fele érintés hatására, míg belső fele lépcsőzésre és bármely oldal irányú mozgás hatására fáj. Amikor időm engedi pihentetem, de olyankor feldagad. Szinte semmilyen fájdalomcsillapító nem segít. Kérem adjon tanácsot, hogy mi lehet a probléma és hogy Ön szerint azt az orvost keressem fel aki megmütött vagy egy ortopéd orvost? Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a térdprobléma témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján panaszai hátterében elsősorban porckárosodás állhat, de sajnos a szalagrendszer sérülése sem zárható ki. Ha pihentetés, porcerősítő kezelések hatására nem javulnak a panaszok, akkor ismételt ízületi tükrözés javasolt az esetleges új sérülések, kopások diagnosztizálására és ellátására. Javaslom, hogy nézesse meg magát egy másik szakemberrel is és a két véleményből formálja meg döntését.

Kérdés: 2014. május 10., 10:21; Megválaszolva: 2014. május 27., 11:04
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma