csukló izületi fájdalom

Jó estét Doktor Úr! Singcsont töréséből adódó panasszal fordulnék Önhöz. A véleményét szeretném kikérni, hogy 5 fokos medialis irányú tengelyelhajlás mellett történt callusképződés esetén ez a tény kihatással lehet-e a jobb csukló ízület bizonyos feszítő érzésére. 2009.12.23-án kaptam derékszögű gipszet, ám 2010. január 21-én újabb körkörös gipszet helyeztek fel, ugyanis álizületre gyanakodtak.2010. 02. 18-án az 5 fokos medialis irányú tengelyelhajlást megállapították, ugyanakkor bő periostealis callusképződés látszik. Edzésnél különösképp érzem a nyilaló érzést, hiába a fásli Véleményére lennék kíváncsi, vajon műtét úttal orvosolható lenne-e a feszülő érzet megszűnése? Köszönettel: Szabolcs

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a csukló fájdalom témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Általában az 5 fokos tengelyeltérés nem szokott mozgásbeszűkülést okozni és fájdalom is ritkán jelentkezik. Hogy ez mégis kialakulhatott abban szerepet játszhat, hogy milyen módon, a csont melyik részén alakul ki a törés, hány darabban van és érinti-e az ízületi felszínt. Az is meghatározza, hogy a lágyrészek milyen sérülést szenvedtek. Pontos válaszért keresse fel azt kezelőorvosát, aki ismeri a röntgen és a dokumentációt, ezáltal pontosabb választ tud adni a műtét hasznosságáról, esetleg hátrányáról.

Kérdés: 2014. április 22., 23:10; Megválaszolva: 2014. április 28., 23:04
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma