Gerinctörés

Tisztelt Doktor/nő! 20 éve autóbalesetben eltörött a L1-es csigolyám. Műtét után a formálya az oldal irányú röntgen képen háromszög lett, melynek csúcsa a has felé néz és összefort a lengő bordát tartó csigolyával. Az évek alatt a borda és a csipő távolsága fokozatosan csökken. Nem tudom milyen jellegű problémákra számíthatok miatta. A közeledés megállítható? Kellene valamit tennem?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a csigolyatörés témában

Vizsgálat nélkül és a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján ha az eltelt idő alatt ennyit romlott a gerince, akkor sajnos az öregedéssel, a csontok mésztartamának fogyásával további romlás várható. Azt javaslom keressen fel egy ortopédiai, traumatológiai vagy gerincgyógyászati szakrendelést, ahol további vizsgálatokkal pontosabb választ tudnak Önnek adni.

Kérdés: 2014. április 11., 20:12; Megválaszolva: 2014. április 14., 17:52
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma