Bal bokában részleges inszalag szakadás

Tisztelt Doktor Úr! Március 31-én elcsúsztam és a bal bokámon részleges ínszalag szakadást állapítottak meg. A bokám a csont fölött bedagadt és véraláfutásos lett. 9 napig fekvőgipsz volt a lábamon, a trombózis elkerülésére pedig injekció kaptam. Azóta (04.02.) a traumatológus javaslatára bokarögzítőt viselek éjjel-nappal. Így módom van a bokámat naponta többször is Voltaren és Fekete nadálytő kenőccsel kezelni és egyelőre, óvatosan csak fekve és ülve mozgatom a bokámat előre-hátra, meg próbálom a sérült lábamat felemelve hátrafeszíteni. Ma már 2 mankóval is próbáltam a járást... de bizonytalannak érzem magam. Annak érdekében, hogy bokám megerősödjön és a hétköznapi életben ismét biztonságosan tudjak járni szeretném megkérdezni az alábbiakat: - mennyi egy ilyen jellegű balesetnek az átfutási ideje? Ill. a sérüléstől számítva mikor lehetek munkaképes? - Mikortól lehet elhagyni éjszakára a bokarögzítőt, ill. véglegesen letenni? A szakmai protokoll szerint 4-6 hét, de melyik időponthoz képest: a sérülés -, vagy a bokarögzítő alkalmazásától számítva? - a bokarögzítőt szigorúan használva, mikortól lehet részlegesen, majd teljesen terhelni a lábat? - május 5-én, négy hét múlva szerettünk volna elmenni wellnessezni. lehetséges-e, hogy addigra tudok annyira járni, hogy elmenjünk és ne csak a szobában ücsörögjek, vagy inkább mondjuk vissza! - mikortól lehet pl.38 fokos vízben fürödni? - Mennyire kell a bokámnak megerősödnie, hogy gyógytornászhoz jelentkezzek be, ill. mikor célszerű időpontot kérni, hiszen elég hosszú a várakozási idő? Célszerű lenne a munkába állásommal párhuzamosan elkezdeni, vagy előbb? - Mivel a másik bokámmal történt hasonló baleset, a jövőre nézve hogyan előzhető meg, védhető ki lehetőség szerint hasonló baleset? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Emineo Egészségügyi és Baleseti Központ - Dr. Börzsei-Knoll Veronika válasza a bokasérülés témában

Kedves Levélíró! Egy részleges külboka-sérülés átlagos gyógyulási ideje 4-6 hét, megfelelő rehabilitációs protokoll mellett. További kérdéseire a pontos választ csak kezelőorvosa tudja megadni. Kérem egyeztessen vele!

Kérdés: 2014. április 06., 15:54; Megválaszolva: 2014. április 23., 16:02
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma