fájó vállizület

Kedves Doktornő/Doktor Úr! Apukám 63 éves, Fáj a jobb válla, nehezen tudja fölemelni a karját. Ha megterheli, fokozódik a fájdalma. Másfél éve fáj. Diclac géllel keni kb. 1 éve fájdalom esetén. Nagyjából egy éve a háziorvos írt fel tapaszt, kenőcsöt, kétféle tablettát, a kúrák sorra nem hatottak. Ekkor beutalta a szakorvoshoz, itt injekció-sorozatot kapott és pár hónapra elmúlt a fájdalom. Mit tegyen most? Milyen megoldási lehetőségek vannak? (Nem akarja elölről kezdeni a létrát - a háziorvos azt mondta, nem utalhatja be egyből.) Lidocain érzékeny. Ki szeretném kérni a véleményét mágneses talpmasszírozó terén (Elektro medi stim) , mert nem szeretném, hogy kidobja a pénzt az ablakon... Ha volna olyan kedves, és nyilatkozna arról, mit gondol ezekről a készülékekről, hálásan megköszönném! Lehet-e hatásos egy ilyen fajta gép? Csökkentheti-e a fájdalmat vagy még csak köze sincs a probléma mivoltához? Árthat? A válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel, Sz. Nóra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza vállízület témában

Kedves Kérdező!

Édesapja esetében valószínűleg a vállízület ún. rotátor köpenyének gyulladása, vagy sérülése áll fenn. Ez rendszeresen nyáktömlő gyulladást okoz a vállában és azért fáj nagyon a váll körül, a sérülés megy a gyulladás miatt pedig nem tudja emelni a karját. Kellene röntgen és ultrahang vizsgálatot végezni, a durvább eltérések ezen is látszanak és háziorvos is rendelheti. Aztán megint végig kell menni a "létrán". Ha olyan a helyzet, esetleg műtét a megoldás, de leggyakrabban az injekciók és gyógytorna elegendő. A tornát viszont rendszeresen végezni kell! Még részben elszakadt rotátorköpeny esetén is rehabilitálható a váll tornával, és fájdalommentesség érhető el.

A mágneses talpmasszírozó gép nem hiszem, hogy használ a vállbetegség, főleg vállsérülés esetén. Pontosabb véleményem sajnos nincs ezekről a gépekről, sosem használom őket a gyógyításban.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2014. január 23., 21:57; Megválaszolva: 2014. január 27., 00:06
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Vál izület kimozdulása
Még kisebb koromban tornáztam és akkor kimozdulhatott a vállam. Akkor nem lett helyre rakva ám sokszor fájt. Idönként előjött, fájt nagyon....
Vállizület UH vizsgálata
Vél.: Supraspiantus in laesio Grade II. Biceps in degeneráció. Bursitis calcalrea subacromiodeltoidalis. Synovialis pannus. A biceps in a sulcus...
Váll fájdalom enyhítése
Feleségemnek több mint egy éve komoly fájdalmai vannak a vállában. Többször volt már reumatológiai szakrendelésen. Egy alkalommal kapott lokálisan...
Ínszalag rostosodás
A jobb vállizületben a subscapuláris ín elkeskenyedett és meszesedés található benne. Jobb karomat nem tudom felemelni, fájdalmaim vannak. Az lenne a...
Vállizület fájdalma.
Kedves dr.nő/úr! Mamám (76 éves) augusztusban elesett és a supraspinatus in elülső részén teljes vastagságú szakadás történt. Régebb óta...