Porckorongsérv és gyógytorna

Tisztelt illetékes! Gerincsérvem van. AZ lenne a kérdésem, hogy gyógytornával kímélő életmóddal van-e lehetőség arra, hogy a sérv visszahúzódjon? Lelet: LIV V discuson centrális protrusió van. LV / SI discuson egy inhomogén jelű 8mm es jobb recessust kissé beszűkítő jobb túlsúlyú centrális hernia látható. Roptúrára utaló szerkezeti eltérések. Köszönöm!

Dr. Puskás Réka válasza gerincprobléma témában

Kedves Kérdező!

Megfelelő gyógytornával, gondos rehabilitációval ebben az esetben teljes panaszmentesség is elérhető. A sérv maga nem szokott teljesen visszahúzódni, de ez nem is baj, ha nincs panasza és mindent el tud végezni, amit akar. Kímélő életmódra remélhetőleg csak átmenetileg lesz szüksége. Ebben a fiatal életkorban nem szabad a maradék élettartamára kímélő életmódban gondolkodni egyetlen gerincsérv miatt.

Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2013. november 14., 11:12; Megválaszolva: 2013. november 17., 21:20
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
gerincproblémás
Tisztelt Doktorur /Doktorno 34 éves férfi vagyok.a lapockáim kozt a 9-es és a 10-es csigolyám kozott nincsen porc a rontgenfelvételen látni, hogy a...
MR vizsgalat
MR vizsgalat ertelemzeset szeretnem. Tunetek: zsibbado fajdalom jobboldali labba terjedoen ami odaig fajult hogy nem tudtam mar jarni...csontkovacs megoldotta...
Gerinc panaszok
Jónapot kívánok! Azt szeretném kérdezni hogy ha azt írták a leletemre hogy enyhén foagyok? kozott ívű háti kyphosis az azt jelenti görbe...
Hátam, nyakam, derekam, combom és...
Tisztelt Dr Úr/ Nő! Évtizedek óta fáj a hátam, nyakam, derekam és kb 1 éve a combom, csípőm és a farom főleg éjszaka. MR vizsgálaton...
Gerinc MR szerint lebénulhat?
Tisztelt Doktor Úr! Édesanyám a minap volt Mr- vizsgálaton és az eredménye nem tiszta. A szakorvosi értesitésen az alábbi ál: A lumbalis...