Műtét vagy ne?

32tavasszal meg állapították hogy 3 gerincsérvem van! Egymás alatt vagy felett, attól függ honnan nézzük! CT-n! Asszem! Viszont már lassan 2hete nem tudok se lehajolni, se ki egyenesedni! A fájdalomcsillapító semmit nem ér szinte! Amint kicsit rosszul mozdulok összeesek és orditok a fájdalomtól! Kell aggódnom hogy műtét lesz a vége? Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza porckorongsérv témában

Kedves Kérdező!

Ha fél év alatt nem sikerült a mozgásképességét helyreállítani 3 gerincsérv esetén, akkor igen, kell aggódnia a műtét miatt. Különösen akkor, ha van lesugárzó, azaz a lábaiban érzett fájdalma is, esetleg valamelyik izom nem működik megfelelően a lábában.

Ha alapvetően jól volt 2 héttel ezelőttig, csak azóta van ilyen rosszul, akkor viszont ne aggódjon annyira, mert még elmúlhat. Mindenképpen szükséges még a műtét előtt a konzervatív kezeléssel, gyógytornával, kímélettel, stb. próbálkozni, mert a műtét után hosszadalmas a rehabilitáció és 3 gerincsérv esetén jó nagy műtétet kell végezni.

Javaslom, hogy térjen vissza kezelőorvosához a friss panasszal és kérjen segítséget, kezelést.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2013. november 04., 19:09; Megválaszolva: 2013. november 07., 13:41
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Gerincproblémák, porckorongsérv
Kedves Doktornő! Már hónapok óta szenvedek a fájdalomtól, amely a lábamban és a kezeimben van egész nap. Azt a tortúrát, amin keresztülmentem...
Mit mutat ez a nyaki gerinc MR?
Tisztelt Doktor nő! Szeretném ha segítene nekem az Mr eredményem megmagyarázásával kapcsolatban.Ugyan is fontos lenne mert szakács vagyok és sajnos...
CT lelet eredménye
Tisztelt Doktornő! Deréktáji, bal oldali lábba kisugárzó fájdalom miatt CT vizsgálatra küldtek, ahol az alábbi leletet kaptam: Lumbalis gerinc...
Gerincsérvvel lehet futni?
Pár hónapja készült a háti gerincemről egy MR, ami a 10, 11-es csigolyánál gerincsérvet mutatott, az 5-ös és 9-esnél előboltosulást. Évekig...
Gerincsérv műtét utáni panaszok
Férjemet június közepén műtötték gerincsérvre. Kettőt távolítottak el, az egyik még egyben volt, a másik már kifakadt. Ezen kívül azt mondta az...