sarkantyú

Üdvözlöm! Egy 35 éves nő vagyok, a problémám az, hogy pár hete a jobb sarkamban nagyon fáj a csont, és a fájdalom a lábaszáramba (belső oldal) is sugárzik fölfelé. A fájdalom a sarkam egy nem túl nagy helyén nyomásra jelentkezik.Főleg ha megpihen, és aztán rá kell állnom. Orvosnál voltam, egyenlőre gyulladás csökkentőt írt fel, ami jó is volt, amíg tartott, ahogy elfogyott a gyógyszer, a fájdalom ugyanott folytatódott. Nem tudom, hogy mit tehetnék. Önnek mi a javaslata, amit itthon magamért is meg tudnék tenni ebben a dologban? El fog ez múlni? Mitől? Orvoshoz nagyon nem szeretek járni. Segítségét előre is köszönöm! Köszönettel: B.Katalin

Dr. Bogdán Aurél válasza sarokfájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján Önnek valószínűleg sarokcsont kinövése (sarkantyúja) van. Ha a gyógyszeres kezelés nem segít meg lehet próbálni a saroklyukasztásos lúdtalpbetét viselését, ha ez sem használ, akkor helyileg szteroid injekció adásával is lehet próbálkozni. Ha ez sem használ, akkor marad a műtét. Azt javaslom keressen fel egy ortopédiai, vagy baleseti szakrendelést.

Kérdés: 2013. május 20., 23:35; Megválaszolva: 2013. május 26., 06:46
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sarokfájdalom
Tisztelt Doktor Úr! Bal lábam sarokcsontján a bokaizület alatt egy kb 10 Ft -osnyi terület égetően fáj. Járás közben de főleg lépcsőn lefelé...
Fáj a sarkam, annak ellenére, hogy a...
6 hete eltört a sípcsontom, elmozdulásos, tehát műtötték. Már rá szabad álljak, de pokolian fáj a sarkam mikor megteszem, mintha kést szúrnának...
Sarok fájás
Tisztelt Webbeteg! Sarok fájásom közel 10 éve kezdődött. Eleinte még csak a reggeli órákban volt. Most már ha csak egy kicsit is megpihen akkor már...
mit tegyek
november ota fáj a sarkam mai rtg asarokcsont talpi felszinén kis tövis alaku exostosis a dorsalis felszinén az achilles in tapadásának helyén nagyobb...
sarok fájdalom
Tisztelt szerk Kérdésem a következő. 3-4 hete beütöttem a sarkamat, akkor azt hittem majd magátol elmúlik, de nem múlt el. Ha nem terhelem akkor...