• Van e gyogymód?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! A férjemet MR vizsgálatra küldték és a leletét még nem véleményezték és szeretnénk megtudni hogy mit takar a lelet. A lumbalis gernic MR vizsgálat,mely a Th. XI. - S.II.segmentum között történt sagittalis T2,T1, STIR, coronalis T1,az also négy lumbalis discus magasságában T1 súlyzott axialis méréseket végeztünk.A beteg rosszul lett ezért a STIR és T2 súlyozott axialis méréseket nem készitettük el. A sacrum dölésszöge fokozodott.A csigolyak zárolemezein Schmorl herniák által okozott benyomatok látszanak.Az L IV és V discus jelintensitása a T2méréseken csökkent Az L IV discuson medialisan egy széles alapú, kb. 4 mm-es ,mindkét oldali kilépő L 5 gyököt megközelitő előboltosulás látszik.A conus medullaris az L II csigolya magasságáig ér,szélessége jelmenete normális. Vélemény: Sacrum dőlésszögének fokozódása. Status post. morbus Scheuermann. Discopathia L IV,L V. Protrusio disci L IV. Megszeretném kérni őnöket ,hogy irják pontosan mit jelent és hogy milyen gyogymód van rá köszönettel Ilona

        WEBBeteg szakértő válasza a MR vizsgálat témában

        Tisztelt Kérdező!
        A vizsgálati lelet szerint férjének fiatalkorában a gerinccsigolyákat érintő betegsége (M.Scheuermann) betegsége volt, emellett néhány porckorong ellapult. A részletesebb információkért forduljon a vizsgálatot kérő orvoshoz. Amennyiben a kontroll vizsgálat után is maradnának kérdései szívesen válaszolok.


        Tisztelettel:  Dr. Siró Péter neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-22 08:47:06; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 12:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: