Lehetseges?

Jo Estet kivanok! Mar tavaj is eszre vettem de csak iden tunt fel, hogy amikor be ut a rossz ido tel elejen, el kezd fajni a fenekem es a combom kozottt hajlatban, fokent akkor faj mikor ulok, de ez sajnos el kerulhetetlen mert ulo munkat vegzek. A bal terdem kb 10-12 eves korom ota Gyulladasos es ugy vettem eszre hogy mar mas izuleteimben is kezd fajogatni neha... a gyogyszer szedeset meg egeszen a diagnozis felallitasa utan abba hagytam mert ugy vettem eszre erosebb a fajdalom amikor szeden, csak teli idoszakban szokott fajni amugy mintha makk egeszseges lennek. Lehet hogy a comb es a fenek kozotti hajlatom is ezert faj? El mentem dokihoz aki Airtall-t irt fel, azt mondta csinaljak egy 5 napos kurat, a labamban el mult a fajdalom de a masik resszel semmi nem tortent es mikor abba hagytam a szedeset a labamba is vissza tert afajdalom. Van egy kidfiam! Neki is lehet gondja a kesobbiekkel izuleti gyuladassal? Mert azt olvastam, hogy ez genetikai betegseg. Ha igen akkor mit tudnek tenni a megelozesere? Elore is koszonom valaszat! Tisztelettel: Ildiko

Dr. Puskás Réka válasza ízületi fájdalmak témában

Kedves Ildikó!

Sajnos, soraiból nem derül ki, hogy milyen betegsége van. Azt gondolom, Ön tudja, hogy mi a diagnózisa, csak elfelejtette leírni. Az Airtall nevű gyógyszer tudomásom szerint Magyarországon nem használatos, fogalmam sincs, hogy mi lehet a hatóanyaga. A gyulladásos ízületi betegségek valóban mutatnak örökletes tényezőket, de az egyes betegségek változó mértékben. Megelőzésre nem sokat lehet tenni, de mindenképpen korán kezelni kell a fertőzéseket és rendszeresen kontrollálni a gyermeket, hogy vannak-e betegségre utaló jelei. Ha kicsit részletesebb információt kapnék, talán hasznosabb választ tudnék adni.

Tisztelettel, Puskás Réka

Kérdés: 2012. december 17., 19:56; Megválaszolva: 2012. december 20., 00:36
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Térd és könyök fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy kb. 3 hete fáj mindkét térdem és könyököm.Főleg, ha megpihen, reggel mikor...
Deréktáji-, könyök- váll - és...
Kedves doktornő! Középkorú nő vagyok, kb. 5-7 kiló súlyfeleslegem van csak és a laborom is jó.. Lumbágó miatt Lumbális MR készült két hete:...
Cukorbetegség és arthritis, elmúlik?...
Tisztelt Dr.úr-nö! 1.tipusu cukorbeteg vagyok 29 éve. Kb 3 éve van kissebb kihagyásokkal (de lehet hogy csak már hozzászoktam az állando...
Reggelente nehezen tudom behajlítani...
Körülbelül Június elejétől nem tudom megmozdítani éjjelente az ujjaimat, vagy csak nagy nehézségek árán. Arra ébredek, hogy fájnak, zsibbadnak...
Ízuleti fájdalmak mandula műtét...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A férjemnek tavaly május óta ízületi fájdalmai vannak. Térd és sarok (talp részén) fájdalmakkal és meleg duzzanattal...