trombózis

Kedves Doktormő/ Úr! 50éves nő. UM: 2010.RR: 120/80. pulzus nyugalmi áll.-ban: 60-100. 170cm/93kg. Heti 2x torna. Már második alkalommal jelentkezett a bal lábikrában fájdalom, az előző 1 héttel ezelőtt, de 2 nap alatt elmúlt. Most pénteken az előző napi torna után dél körül kezdődött, s délután alig tudtam hazamenni (2km) , annyira fájt. Nyugalomban nem, de az ellépésnél nagyon, erős sántítás. Tapintásra is fájdalmas volt, de nem volt ödéma, elszíneződés. Pulzusok rendben, Homan nem egyértelmű. Nem tudom emiatt-e, vagy csak a fájdalomra volt pánikreakció, pulzus szapora, vérnyomás ingadozó (115/70-150/100) , enyhe hőemelkedés, hidegrázás jelentkezett. Vasárnap estére enyhült, diclofenac tartalmú géllel kenegettem. Ma, hétfő reggel kezdődött az egész újra. Ön szerint forduljak orvoshoz, vagy majd elmúlik? Köszönettel: Kata

Dr. Szanyi Andrea válasza lábszár fájdalom témában

Kedves Kérdező!

A leírt tünetekből nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy van-e trombózisa. A Homan tünet pozitivitása csak a gyanut veti fel, ha negatív, attól még lehet trombózis. Diagnózist vérvételből D-dimer, valamint a vénák Doppler vizsgálata alapján lehet felállítani. Elképzelhető, hogy izomhúzódás okozta panaszát, erre utal, hogy a diclofenac krém mérsékelte panaszát. Ha panasza nem szűnt, forduljon orvoshoz.

Kérdés: 2012. december 11., 21:18; Megválaszolva: 2012. december 14., 18:42
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Mit tehetünk versenyig? Orthopedia......
T. Webbeteg! 15 éves akrobatikus tornász lányom hetek óta panaszkodik mindkét sípcsontja előtti területre, hosszan, bokától térdig, mindkettőn egy...
Izomgörcs, s annak megszüntetése
Sokszor éjszaka láb görcsöm van, láb ikra, comb belső oldalán, s kivúl is.Szedek ilyenkor Magnézium pezsgő tablettát illetve Calcium pezsgőt...
lábszár feszülés
Tisztelt Doktornő/Úr! Futás, mozgás után a jobb lábszáramban feszülést érzek, ami idővel múlik, de nem szűnik meg teljes mértékben....
Vádli nyilalló fájdalma
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az alábbi problémával fordulok Önhöz. Az utóbbi időben nagyon gyakran nyilaló, éles fájdalmat érzek a jobb...
Fogamzásgátló tabletta
Tisztelt Doktor úr! Egy héttel ezelőtt kezdtem el a Jangee 3mg/0, 02mg tabletta szedését. Mind a laborvizsgálat, mind az APC ráta (3.95) eredményei...