diphrophin

Tegnap kaptam diprophin injekciót! Egyet adattam be a buci térdemre többet nem kívánok, más megoldás nem volt, kérdés mellékhatás ettől is jöhet? diprophos Egy sportolo vagyok többször mutott térddel, de csak két alkalommal. Az utolsó kresztszalag, meniskus műtétem 8 éve volt. Azóta minden szuper, mert akkor a Béres doktor műtött Három éve nyáron jött az első folyadék megeröltetésre, nem szivták le. Rendbe jottem. Majd most két hete megint, már harmadjára szivtak le igaz egyre kevesebb folyadékot szedtek ki a térdemből. Az elsőnél sem volt véres szerencsére de 50 mg, Folyadék azt hiszem, másodjára 4 napra rá mentem, mert vb előtt álltam akkor már csak 15 mg-t. Kaptam gyulladás csokkentő gyógyszert minden ami létezik valahogy nem időben gyógyultam. Tegnap voltam utoljára már csak 5 mg folyadék jött le, de a térdem buci volt. Járni már tudtam, fájdalom nincs. Az orvos azt mondta mivel nekem 4 napon belül dolgoznom kell pincéri munka, egy módja van ennek diprophin injekció. Utána érdeklődtem. Nem volt más lehetőségem. A VB elment, de a munkámnak maradnia kell. Beadattam. Tegnap történt mára semmi mellék hatás. Mikor johetnek a mellék hatások? Egytől jön? - összesen 1 db injekció, nő vagyok mellékhatás mikor jön? ha egy nap telt el és semmi mellékhatás, annyi melegem van - meddig hat? pénteken kéne elutaznom pincér vagyok - nem lesz maradandó károsodás ha többet nem adatok be sosem? -pénteken kéne két hétre kimennem dolgozni első korben nem lehet hogy ismét vissza dagad? - ha mellékhatások jonnek mi a teendo?

Dr. Bogdán Aurél válasza térdprobléma témában

Ha Önnél kialakul mellékhatás, az egy injekciótól is kialakulhat, de ha eltelt egy nap, akkor már kicsi a valószínűsége, hogy jelentkezzenek tünetek. Általában 2-3 injekciót szoktunk beadni, mert ennyitől várható a maximális hatás, de egy injekció is csökkentheti a panaszokat. A hatása egyénenként más és más. Általában egy injekció 1-2 hónapig is eredményezhet javulást, de ez a gyulladás mértékétől is nagyban függ. Azt, hogy maradandó károsodás lesz-e az megítélni előre nem lehet, főleg nem látatlanul. A kéthetes munkát a megerőltetés mértékétől függ, hogy végig fogja-e bírni!

Kérdés: 2012. november 20., 13:56; Megválaszolva: 2012. november 24., 20:54
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Térd műtét (keresztszalag, mozaik...
Udvozlom, szeretnem megkérdezni, hogy ön mit javasolna az alábbiak tudatában: 4-5 éve felfedeztek nálam a térdemben, egy porcfelszin elváltozást...
Térdműtét után túlsúlyosan
Egy ortopédus tanácsát szeretném kérni. Anyósomnak (63 éves, 98 kg) 2 hónapja volt térdműtéte (kaparásos) , azóta nem tud menni, csak...
Térdortézis
Kedves Szakértő! A térdemmel már három hónapja problémák vannak. Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a térdortézis használata mikor...
térd. lábfej ropogás
Tisztelt Dr Nő/Úr! 74 kg vagyok az utóbbi 2 évben semmi fizikai aktivitásom nem volt csak amit a 2 kis gyerekem mellett kellett mozogni.Elkezdtem...
Szalagprobléma
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! 18 éves sportoló vagyok, márciusban történt egy sérülésem, amit először porc sérülésként diagnosztizáltak, majd...