Mi okozhatja a fájdalmat?

Tisztelt Webdoktor! Édesapám 1, 5 hónappal ezelőtt leesett kb. 3méter magas létráról a betonra, és nagyon megütötte magát, főleg a kezét, (mivel arra esett) . Makacs ember lévén, gondolta törés nincs-mozgatni tudja, nem ment el orvoshoz, viszont azóta is rettentően fáj a keze, éjszakánként nem tud aludni a fájdalomtól közel 2 hónap elteltével sem. Kipróbált mindenféle fájdalomcsillapítót, semmi sem használ. Tovább a homlokán, az ütés helyén, kisebb dudorok jelentkeztek, amit szintén nem tudunk mire vélni. A hét elején rávette magát, mert már nem bírta elviselni a fájdalmat, és elment a helyi sebészetre, ahol röntgen után a doktor úr megállapította, hogy semmi baja, kapott Xilox nevű fájdalomcsillapítót, de az sem használ semmit. Tudom látatlanban nehéz diagnózist felállítani, de mégis mire gyanakodhatunk? 2hónap után is ekkora fájdalmat mégis mi okozhat, ha nincs törés? Mit tanácsol, mit tegyünk? Nagyon kétségbe vagyunk esve, mert édesapám az alváshiány miatt olyan mint az élő halott. Segítségét előre is köszönöm, Sz. Melinda

Dr. Bogdán Aurél válasza trauma utáni kézfájdalom témában

Vizsgálat nélkül valóban nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján, még akkor sem zárnám ki a törés lehetőségét, ha járt már sebészeten és ott megvizsgálták. Azt javaslom, hogy keressenek fel egy nagyobb baleseti intézet szakrendelését, vagy esetleg egy egyetemi tanszékét (Debrecen, Pécs, Szeged, Budapest) , ahol alaposabb vizsgálattal kideríthetik a panaszok okát. Természetesen elképzelhető, hogy nincs törés, csak egy súlyos zúzódás áll a háttérben, ami nem lett megfelelően kezelve.

Kérdés: 2012. november 15., 17:17 ;Megválaszolva: 2012. november 19., 19:19
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Velőűrszegezés után fém...
Gerincsérv műtét után
Kétirányú gerinc röntgen
Javaslat porcerősítő készítményre
Mi lehet a lábujjfájdalom oka?